Протестно бдение в Търговище в памет на млад мъж, загинал

...
Протестно бдение в Търговище в памет на млад мъж, загинал
Коментари Харесай

Протестно бдение в Търговище в памет на загинал при катастрофа младеж

Протестно бдение в Търговище в памет на млад мъж, умрял преди 40 дни при злополука.

Близки, другари и жители през днешния ден се събраха да почетат паметта на 21-годишния Петър от Търговище. Бяха поднесени доста цветя на лобното му място, което е на основния път София-Варна, трафикът там е извънредно претрупан, в този сектор са ставали голям брой произшествия със починали.

Правият сектор от основният път разрешава изпреварване, само че когато е с несъобразена скорост и неспазване на разпоредбите, доста от водачите са подложени на риск, какъвто е казусът с Петър. Още повече, че от двете страни на пътя има вилни зони, излизат непредвидено коли или пешеходци.

Затова и жителите там доста пъти са поставяли въпроса пред способените органи, с цел да се реализира по-голям надзор на придвижването, в това число и ограничението на скоростта там. Такива са настояванията и на околните на починалият юноша, а точно: слагане на стационарна камера за ограничение на скоростта в посочената околност, засилен полицейски надзор и слагане на патрул пред " Момина чешма ", запрещение на изпреварването в сектора сред " Момина чешма " и " Белият кон ".

Близките на починалото момче са имали среща с регионалната администрация, на която са ги уверили, че на мястото ще бъде сложена стационарна камера, а посредством съдействието и на АПИ ще се търсят и други благоприятни условия за обезопасяването на сектора.

На мястото на злополуката участва и бащата на починалата Цветомира от Шумен. Двамата родители приканиха за прекъсване на войната по пътищата и за тежки санкции за водачите, които карат след приложимост на алкохол и опиати.

Според околните на Петър, прокуратурата и проверяващите органи работят по случая, в очакване са на резултатите от кръвните проби и от техническата експертиза.

Репортер: Герасим Герасимов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР