Протестно автошествие срещу добива на газ в Добруджа премина от

...
Протестно автошествие срещу добива на газ в Добруджа премина от
Коментари Харесай

Генерал Тошево излезе на простес - "Добруджа не се продава"

Протестно автошествие против добива на газ в Добруджа мина от Генерал Тошево до крайграничното село Кардам. Десетки мотоциклетисти и водачи на коли се включиха в колоната под мотото "Добруджа не се предава! Добруджа не се продава! " с развети национални флагове и надути клаксони.

Автошествието е част от протестната акция на жителите на община Генерал Тошево против усвояването на находището на газ "Спасово " от блок "Добрич ".

Гражданите към този момент се оповестиха в протестна декларация против капиталовото предложение на "Русгеоком БГ " ЕАД с претекста, че построяването на 41 сондажа в региона крие риск за водоносния небосвод в Североизточна България, може да провокира трусове в сеизмичната зона, да замърси въздуха, както и над 200 000 декара плодородна земя.

Кметът на Генерал Тошево Валентин Димитров разгласи, че ще инициира референдум за добива на газ, "за да бъде чут гласът на хората ".

На 28 октомври, когато в Генерал Тошево ще се състои обществено разискване на отчета за екологичната оценка на капиталовото предложение, зърнопроизводители имат намерение да излязат също в символ на митинг с тежка техника на пътя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР