Протестният вот на тези избори дойде от негласуващите. Това каза

...
Протестният вот на тези избори дойде от негласуващите. Това каза
Коментари Харесай

Христо Панчугов: Партиите „Възраждане“ и „Български възход“ олицетворяват патологиите в българското общество

Протестният избор на тези избори пристигна от негласуващите. Това сподели в предаването „ Ритъмът на столицата “ политологът Христо Панчугов.

„ Голямата паника, която ние като общество би трябвало да имаме, е извънредно ниската изборна интензивност в два следващи избора. Видяхме високи публични настройки, които желаеха политическа смяна, тази смяна обаче по този начин и не откри своето лице и своя образ, в резултат на което, огромна част от хората, които поддържаха желанието за пренареждане на политически модел в България, останаха негласуващи. Партиите „ Възраждане “ и „ Български напредък “ въплъщават патологиите в българското общество – хората, които по едни или други аргументи не намират място в българската политика или в европейския ценностен модел “, добави Панчугов.

По думите му, е време политиците да поемат отговорност за дейностите си.

„ Да не чакат, че проблемите, които те не могат да решат, да бъдат решени от българските жители. Необходимо е да забележим политическа визия, належащо е забележим въплъщение на политическия модел и конкретика за метода, по който ще се ръководи България оттук насетне. Разговорът за болшинствата, диалогът за обединенията е стар и по-скоро отблъсква гласоподавателите, в сравнение с да притегля такива “, счита политологът.

Той добави, че водачеството, което се опита да прокара в политическия живот „ ИТН “ е учредено на радикални решения, на които жителите би трябвало да повярват.

„ Има Такъв Народ, за положително или за неприятно получиха два пъти късмет за сформиране на кабинет. Този мит за магическите качества на Слави Трифонов да обърне политическата система в България катастрофира “, сподели Христо Панчугов.

По думите му, сега предстоят да се вземат значими решения, свързани с съответни политики за отбрана на българската национална сигурност. Панчугов изрази подозрение, че ще има изчерпателен опит за сформиране на държавно управление.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР