Протестна подписка срещу постоянните токови удари инициират кметовете на над

...
Протестна подписка срещу постоянните токови удари инициират кметовете на над
Коментари Харесай

Заради проблеми с тока: Жителите на над 10 села в Ямболско готови на пътни блокади

Протестна подписка против непрекъснатите токови удари предизвикват кметовете на над 10 села в община Тунджа. Ако казусът не бъде решен, жителите им са подготвени да блокират кръговото кръстовище на републиканския път към граничен пункт " Лесово ". Това оповестиха кметовете на Козарево, Ханово, Ботево, Калчево и Чарган, на брифинг с общинското управление, предава Българска телеграфна агенция. 

По думите на кметовете казусът обгръща съвсем всички 44 села на общината.

Част от обитаемоте места с изключение на без електричество, остават и всекидневно и без водоподаване, защото помпите работят с ток. Стотици са сигналите за изгорели електроуреди, а казусът е от години, описаха кметовете на селата.

" В селата хората не са второ качество. Плащаме задоволително високи сметки за ток и вода. Положението към този момент ескалира, това не може да продължи. Готови сме да затворим основни пътни артерии. Явно това е методът в 21-ви век ние да си извоюваме един естествен метод на живот ", съобщи кметът на Козарево Теодора Тачева.

" Проблемът е голям ", акцентира кметът на община Тунджа Станчо Ставрев. " Ние сме безусловно солидарни с нашите поданици, тази услуга би трябвало да бъде обезпечена за популацията ни, да бъде предоставена със съответното качество, тъй че да не нарушава метода на живот на нашите поданици ", разяснява той.

" Това не е обикновено, тези проблеми би трябвало да се решат. В непрекъснат разговор сме с  управление на EVN, откъдето ни споделят, че непрекъснато се работи и всичките им налични техници са на линия, само че това не трансформира нещата, повредите не престават ", добави заместник-кметът Тодор Налбантов.

Проблеми с честите и неочаквани прекъсвания на тока има и в тунджанските села Кабиле, Дражево и Хаджидимитрово. Жителите им неотдавна обявиха подготвеност да блокират автомагистрала " Тракия ", само че в региона към този момент стартира ремонт на електропреносната мрежа.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР