Протестна партия на фермерите е на път да разтърси днес

...
Протестна партия на фермерите е на път да разтърси днес
Коментари Харесай

Протестната партия на фермерите може да прекрои политическия пейзаж в Нидерландия

Протестна партия на фермерите е на път да раздруса през днешния ден политическия пейзаж в Нидерландия, като съгласно социологическите изследвания тя ще е огромният победител на районните избори, които дефинират състава на Сената, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Очаква се Фермерско-гражданското придвижване (BoerBurgerBeweging, BBB) да яхне вълната от митинги против политиките на държавното управление в региона на околната среда и да завоюва повече места в Сената, в сравнение с консервативната групировка на премиера Марк Рюте - Народна партия за независимост и народна власт, сподели предходната седмица допитване на компанията за социологически проучвания I&O.
Според допитването Фермерско-гражданското придвижване може да завоюва 13 от общо 75 места в Сената, който има право да блокира законодателство, контрактувано в долната камара на Народното събрание, а наличието на Народната партия за независимост и народна власт ще намалее от 12 на 10 места. Това би усложнило в допълнение позициите на ръководещата коалиция на Рюте, която не е разполагала с болшинство в Сената от предходните районни избори през 2019 година и ще би трябвало да се договаря с левите си съперници.

Двете най-сговорчиви обединения - Партия на труда и " Зелени леви " - наподобява ще запазят местата си, като групата им ще е малко по-голяма от тази на Фермерско-гражданското придвижване и евентуално задоволителна, с цел да продължи да оказва поддръжка за политиките на Рюте.

От друга страна, стремглав напредък би обезпечил на Фермерско-гражданското придвижване доста въздействие, изключително върху политиките, които целят ограничение на азотното замърсяване в земеделските стопанства - въпросът, който стана причина за основаването на придвижването през 2019 година

 Рюте се извини от името на Нидерландия за ролята ѝ в робството Рюте се извини от името на Нидерландия за ролята ѝ в робството

Нидерландското държавно управление си е сложило за цел до 2030 година да понижи тези излъчвания на половина, откакто относително огромният брой животни и интензивното потребление на торове доведоха до равнища на азотните оксиди в почвата и водата, нарушаващи наредбите на Европейския съюз.

Фермерско-гражданското придвижване твърди, че казусът е пресилен и че препоръчаните решения ще доведат до затваряне на ферми и дефицит на хранителни артикули.

Партията завоюва едно-единствено място в долната камара на Народното събрание през 2021 година, само че известността ѝ пораства заради възходящото съмнение към държавното управление и недоволството по въпроси като имиграцията.
Одобрението за държавното управление на Рюте, което ръководи четвърти следващ мандат от 2010 година, е спаднало до 20%, най-ниското ниво от 10 години.
Повечето изборни секции в Нидерландия отварят в 07:30 ч. тази заран и ще затворят в 21:00 ч., когато ще бъдат огласени и първите данни от екзитполовете. Очаква се формалните резултати да станат известни на следващия ден сутринта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР