Протестна готовност обявиха надзирателите в затворите. Решението е взето след

...
Протестна готовност обявиха надзирателите в затворите. Решението е взето след
Коментари Харесай

Надзирателите в затворите са в протестна готовност, отново

Протестна подготвеност оповестиха надзирателите в пандизите. Решението е взето след среща с управлението на Министерството на правораздаването, на която е станало ясно, че и през идната година няма да бъдат открити желаните нови 200 щата в системата, оповестява БГНЕС.
В софийския затвор 29 надзиратели се грижат за сигурността и охраняват малко над 800 пандизчии. Пред бТВ Ивайло Григоров, ръководител на синдиката на чиновниците в пандизите, напомни, че при митингите предходната година главното им искане е било да се усили щатът в профилираните дирекции „ санкции ” и „ Охрана ”.
" Беше стихотворец ангажимент за увеличение на щата през идващите три години, с по 200 бройки годишно, с цел да няма произшествия и бягства ”, сподели още Григоров. По думите му дребният брой чиновници е проблем и доказателство за това са бягствата през тази година.
Зам.-министърът на правораздаването Николай Проданов съобщи, че министерството е направило нужното настояванията на синдиката за увеличение на щата да бъдат включени в бюджета за 2020 година, само че към момента няма удостоверение.
От синдиката на чиновниците в пандизите са безапелационни, че в случай че настояванията им не бъдат изпълнени, те ще преминат към протестни дейности, като още през днешния ден изпращат отворено писмо до медиите и виновните институции в страната, в което показват проблемите и упорстват за залагане на сума в бюджета, с която да се обезпечи разкриването на тези 200 щатни бройки.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР