Протестна готовност на работещи на летище София. Причина са ниски

...
Протестна готовност на работещи на летище София. Причина са ниски
Коментари Харесай

Протестна готовност : Служителите на летище София искат по-високи заплати

Протестна подготвеност на работещи на летище София. Причина са ниски заплати. Могат ли протестиращи и работодатали да сближат позиции или може да се стигне до ефикасен митинг. Ерика Шаумян е на директната ни линия с детайлности.

Малко по-рано през днешния ден се събраха представители на синдикалните организации със чиновници на летище София, с цел да обсъдят предложенията за увеличение на заплатите. Има неодобрение измежду чиновниците на летище и са в подготвеност за протестни дейности, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.

Първоначалното искане импортирано от синдикатите е било нарастване с 20%. На това работодателят е дал отговор с предложение за първо нарастване на заплатите от 2,5% и второ от 5%. Към това се планува спомагателен бонус от 100 лв. плюс още 20 лв. за храна. Така брутното заплащане се равнява на 200 лв..

Обсъждането на предложенията завърши несполучливо. Служителите на летището отхвърлиха предлагането на СОФ Кънект за нарастване на заплатите от 5%. На ново съвещание в сряда ще стане ясно какви спомагателни дейности ще се подхващат, само че чиновниците са безапелационни, че в случай че не получат заслуженото нарастване ще стартират протестни дейности.

" Колегите, които са служащи на Летище София, не са удовлетворени от предлагането на работодателя и естествено ние ще предадем техните думи на срещата, която ни е в сряда, само че изрично отхвърлят предлагането 5% нарастване на главните работни заплати ", сподели Александър Шопов - ръководител на Федерацията на транспортните синдикати - КНСБ.

-БНТ: Т. е. най-вероятно ще стачкуват, по този начин ли да разбираме?
-Нека мине срещата с работодателя, само че в случай че се наложи, да, хората са подготвени на митинг.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР