Протестна декларация изпратиха служителите на КСУ „Св. Георги“ до кмета

...
Протестна декларация изпратиха служителите на КСУ „Св. Георги“ до кмета
Коментари Харесай

Протест в Комплекса за социални услуги в Пловдив, не искат ч...

Протестна декларация изпратиха чиновниците на КСУ „ Св. Георги “ до кмета на Община Пловдив.

Причината е, че зам.-кметът по обществена политика Георги Титюков е подготвил предложение за прехвърлянето на активността на частна компания „ Соник старт “, представлявана от Иван Иванов. Всички чиновници ще бъдат освободени до края на януари, а от 1 февруари – преназначени в частната компания, както „ Марица “ писа.

Колективът упорства за повече изясненост за измененията. Те се тормозят, тъй като от срещата с Иван Иванов са останали с убеждението, че ще бъдат назначени на изпитателен период. Разтревожени са, че услугите ще се закрият.

„ Всеки има право да стачкува, само че ние го вършим за по-добро обслужване на потребителите на 9-те обществени услуги. Те изрично няма да бъдат закрити и не трябва чиновниците да се тормозят “, съобщи Георги Титюков.

Той добави, че има отдел „ Човешки запаси “ и оттова ще обяснят на чиновниците по какъв начин ще бъдат уредени трудовоправните връзки.

„ С прехвърлянето на активността на КСУ „ Св. Георги “ ще имаме по-голям надзор “, акцентира Титюков. Той уточни, че шефът на комплекса Апостол Делев е на 79 години, само че когато решили да му намерят заместител, никой от десетината поканени на тази служба не е поискал поста. Съгласи се единствено един претендент, работи два месеца и се отхвърли ", изясни зам.-кметът.

Предложението за прехвърлянето на 9-те обществени услуги на частна компания ще се преглежда в Общинския съвет на сесията на 13 януари.

Свързани вести Община Пловдив трансферира обществен комплекс на частна компания от София
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР