Протестите във Франция показват провал на демокрацията и проблем със

...
Протестите във Франция показват провал на демокрацията и проблем със
Коментари Харесай

Ердоган: Френските протести - провал на демокрацията!

Протестите във Франция демонстрират неуспех на демокрацията и проблем със свободата и спазването на човешките права в Европа, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи ТАСС.

Протестните акции на " жълтите жилетки " демонстрират неуспех на демокрацията, правата на индивида и свободите в Европа. В доста европейски страни се сътвори напрегната конюнктура. Днес ние следим обстановката в страни, които избраха да не реагират на дейностите на лица, които се пробват да устроят клане в Турция, съобщи Ердоган, представен от Анадолската организация.
Турският президент означи, че " някои сили са упреквали " турската полиция в " прибягване до несъразмерна мощ ". " Вижте по какъв начин се отнася с хората тяхната полиция. Нашите служители на реда работят хуманно ", съобщи Ердоган.

Той уточни, че Турция е както срещу " хаоса, който сеят стачкуващите ", по този начин и против " потреблението на несъразмерна мощ по отношение на протестиращите ".

Днес в Париж за четвърти следващ уикенд се провеждат демонстрации на така наречен " жълти жилетки ", които стачкуват против нарастването на цените и налозите. Френската полиция употребява сълзотворен газ. Според кореспондента на организация ТАСС, намиращ се в региона на Триумфалната арка, група екстремисти, въоръжени с стоманени пръти, се пробва да нападне кордона от служители на реда и жандармеристи.

Френската полиция употребява и звукови гранати. На " Шанз-Елизе " са ситуирани към 1600 служители на реда и жандармеристи, а в цялата страна за поддържане на реда са мобилизирани 8000 чиновници на полицията и жандармерията. (БТА)

https://www.dnes
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР