Протестите в Триъгълника на властта срещу некадърното управление на кабинета

...
Протестите в Триъгълника на властта срещу некадърното управление на кабинета
Коментари Харесай

Медиците с последно предупреждение към Киро: Или спешни мерки, или затворете вратата отвън

Протестите в Триъгълника на властта против некадърното ръководство на кабинета на Кирил Петков и Асен Василев не престават и през днешния ден с автошествие, проведено от Национален профсъюз „Защита““.

Недоволството на здравните служащи е поради неизпълненото заричане за повишение на заплатите в бранша, обещано от премиера по време на среща при започване на април, и забавянето на COVID-добавката за лекарите на първа линия.

На 10 май синдикалистите са входирали писмо в съответните институции писмо, адресирано до вицепремиера Асен Василев, вицепремиера Корнелия Нинова, министъра на опазването на здравето Асена Сербезова и министъра на земеделието Иван Иванов.

„Вече пет месец от ръководството на актуалното българско държавно управление сигнализирахме и настоявахме за незабавни държавнически решения за оцеляването на българските жители – за прекъсване на вихрещата се далавера, фрапантното увеличение на горива, ток, артикули и услуги от първа нужда, безотговорно летящата инфлация.

Единственото, което видяхме е безкрайните немощни оправдания, неистини и неспособност за актуалното държавно управление да се оправи със сегашната трагична обстановка в страната поради икономическата и обществената рецесия, които самите те сътвориха.

Заради което следим и невиждано, от десетилетия наред, обедняване на българския народ. Конструктивният и ефикасен обществен разговор липсва. Социалният разговор продължава да е „седянка“, на която политици обилно сипят обещания и лъжи“, пишат в писмото си синдикалистите.

Те упорстват и чакат от ръководещите незабавни и съответни държавнически решения за превъзмогване на безконтролното спекулативно повишение на цените не силата, стоките от първа нужда, фрапантното намаление на виталното ниво на популацията и злокобното обедняване на българския народ.

Също по този начин упорстват за ограничения против унизително ниските и несправедливи хонорари на работещите в опазването на здравето, драстичноТО понижаване на приходите им след прекъсването на изплащането на спомагателните хонорари за COVID-19, „гнусното несъблюдение на даденото от самия Министър-председател заричане за увеличение на възнагражденията им“, сериозните проблеми в бранш „Земеделие“, които поради скочилите цени на ток, гopивa, TopoBе, препарати и семена изправя хиляди аграрни прoи3BOДИTEЛ пред банкрут и обричат българското население на невероятни високи цени на питателните артикули и апетит през есента.

„Поради отхвърли на виновните властимащи да водят обществен разговор, да търсят и ползват съответни решения за превъзмогване на проблемите, срещу действителния им отвод да работят в полза на българските жители, на 12 май излизаме на протестно автошествие в центъра на столицата срещу вихрещата се далавера, високите цени, неизпълнените обещания за нарастване на главните заплати на работещите в „Здравеопазването“, срещу нежеланието на страната да приложи съответни управнически решения за предпазване на младите български аграрни производители (животновъди и растениевъди).

За последно молим за разговор, след което не ни остава нищо друго с изключение на да настояваме за Оставка, за нови и избори и актуалните ръководещи да „Затворят вратата отвън“, приключват от здравния профсъюз.

Автошествието през днешния ден ще стартира в 13.30 ч. от паркинга на Българска народна банка и ще продължи към Министерския съвет. На митинга с изключение на медици ще се включат и представители на всички сектори.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР