Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична

...
Протестите в страната са повече привидност, а не носят автентична
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Протестите не носят автентична гражданска енергия

Протестите в страната са повече симулативност, а не носят достоверна гражданска сила. Така разяснява митингите в страната президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов. Той добави, че недоволството на протестиращите е дефинирано с прекомерно необятни претенции.

Протестите против Валери Симеонов обаче са достоверни, съобщи Манолов. Той изрази подозрението, че Симеонов е подал оставка като вицепремиер поради митингите и допусна, че въпросът е бил вътрешнопартиен. Продължаваме да бъдем страната с най-ниските приходи и най-ниското качество на живот в Европейски Съюз - с най-ниски приходи и най-голямо неравноправие, само че за това не се приказва, съобщи президентът на КТ "Подкрепа ". По думите му, паралел с митингите във Франция не може да се прави.

Протестите във Франция не са против високите цени на горивата, а против покачването на акциза на горивата, съобщи Димитър Манолов.

През идната седмица КТ "Подкрепа " провежда митинг против концепцията на Европейски Съюз "да се закрие българската въглищна енергетика ". Това, по думите му, са 150 000 работни места и 47% от създадената сила в страната.

Утре имаме среща с Министерството на енергетиката и на околната среда, с цел да забележим каква ще е позицията на България на идната среща в Катовице, където ще се разискват тези неща. Това е нещо достоверно. Казваш, че има проблем, и насочваш протестна сила, уточни Манолов.

"Не можем да живеем обикновено " е прекомерно общо недоволство, а при ниска заплата се стачкува пред работодателя, добави Манолов.

Тези неща се борят по този метод. Този митинг няма получател. Кой ще ви увеличи заплатата, в случай че не съответният шеф? Много по-лесно и достоверно е да му затвориш фабриката, съобщи синдикалистът.

Ако синдикатите смъкват държавно управление, ще угодят на неговите съперници, само че не и на тези, дали своят вот за него, съобщи Димитър Манолов. Той посочи, че ролята на синдикатите не е да смъква държавни управления, а да се бори за обществени политики. Като образец той даде битката на КТ "Подкрепа " нощният труд да се заплаща повече.

За митингите има всевъзможни хипотези - даже присъединяване на външни сили или да са проведени от самите ръководещи, с цел да имат мотив да подадат оставка. Автентичност не се вижда, приключи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР