Протестите в Русия срещу войната в Украйна не спират въпреки

...
Протестите в Русия срещу войната в Украйна не спират въпреки
Коментари Харесай

Антивоенните протести в Русия не спират. Властите задържаха над 4700 души в неделя 

Протестите в Русия против войната в Украйна не стопират макар всеобщите арести, подхванати от полицията още в първите дни след началото на военната инвазия на 24 февруари. Над 4700 участници в антиваоенни демонстрации са арестувани в над 60 съветски града в неделя, заяви локалната правозащитна организация ОВД-Инфо, представена от Българска телеграфна агенция.

Според данните на съветските правозащитници най-вече арести са осъществени в столицата Москва - повече от 2200, както и в Санкт Петербург - над 1200. Така от началото на антивоенните митинги в Русия общият брой на арестуваните надвиши 13 000 души, означават от ОВД-Инфо, представени от Ройтерс и Би Би Си.

На този декор антивоенни митинги се организираха и в доста други страни, в това число даже в съюзническата на Русия - Казахстан. Демонстрации имаше за следващ път във Англия, Белгия, Испания, Италия и други.

В самата Украйна съветските войски, окупирали южния град Нова-Каховка, откриха огън, с цел да се опитат да разпилян антивоенни стачкуващи. Видео от града, който се намира в Херсонска област, демонстрира протестиращи, които приканват руснаците да се “приберат у дома “, а те им дават отговор със пукотевица във въздуха и шокови гранати.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР