Протестите в Париж протекоха по бурен начин, но в другите

...
Протестите в Париж протекоха по бурен начин, но в другите
Коментари Харесай

Антоний Гълъбов: Обездвижена Франция се раздвижи към реформите

Протестите в Париж протекоха по плевел метод, само че в другите елементи на Франция всичко беше умерено. Протестите бяха спонтанни, нямаха водачи, нямаше и с кой да се договаря. Това съобщи икономистът Веселина Гарело в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия.

"Протестират хората, които са директно наранени от високите цени на горивата - това са хората, които живеят отвън огромните градове и нямат различен вид за напредване с изключение на персоналните си коли ", сподели още тя.

"Има много спорни претенции от страна на "Жълтите жилетки ". Исканията на протестиращите са за понижаване на налозите, които действително са високи и непостижими. Френската стопанска система страда от налозите ", добави Гарело.

"Макрон би трябвало да направи компромисно решение и мораториум върху акцизите. Няма огромен риск за ръководството му обаче, защото към момента се употребява с поддръжката на болшинството от жители ", разяснява икономистът.

"Обездвижена Франция се раздвижи към промените. Французите си дадоха сметка, че гетото е навлязло в центъра на Париж. Цената на живота там е доста висока. Бяха прекрачени голям брой граници ", приключи социологът Антоний Гълъбов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР