Протестите в Израел срещу плановете на правителството за съдебна реформа

...
Протестите в Израел срещу плановете на правителството за съдебна реформа
Коментари Харесай

Масови протести и безредици избухнаха в Израел

Протестите в Израел против проектите на държавното управление за правосъдна промяна не престават да раздрусват страната, а кметовете на три израелски общини оповестиха, че стартират гладна стачка пред офиса на премиера Бенямин Нетаняху в Ерусалим.

Kметовете на градовете Кфар Сава и Херцлия, както и на региона Цихрон Яков, приканиха държавното управление да приключи дейностите по реализиране на противоречивата правосъдна промяна и да стартира договаряния с опозицията.

Те също по този начин желаеха да бъдат предпазени единството, сигурността и сигурността на израелския народ.
Прочетете още
Президентът на Израел Ицхак Херцог също насочи зов към държавното управление да спре провокиралия бурна опозиция проект за правосъдна промяна, съобщи Ройтерс. Десетки хиляди израелци излязоха по улиците в цялостен Израел късно в неделя в символ на митинг против проекта за промяна на правосъдната система и решението на Нетаняху да уволни министъра на защитата Йоав Галант, който прикани за прекъсване на проекта.Наложи се полицията да употребява водни струи, с цел да отблъсне протестиращите, минали барикадите на резиденцията на Нетаняху. 

През последните 12 седмици в Израел се организират всеобщи митинги против проектите на държавното управление за правосъдна промяна, които се преглеждат от опозицията като опит за понижаване на пълномощията на правосъдната власт в интерес на изпълнителната власт.

Нетаняху, който е съден за корупция, обаче упорства, че неговият проект за правосъдната власт ще укрепи демокрацията и ще възвърне салдото сред законодателната, изпълнителната и правосъдната власт.

Демонстранти блокираха главната автомагистрала в Тел Авив, а полицията употребява водни оръдия, с цел да ги разпръсне. По същия метод силите на реда отблъснаха протестиращи, които пробиха барикадите покрай дома на премиера в Ерусалим.

Консулът на Израел в Ню Йорк разгласи, че подава оставка в символ на митинг против уволнението на министъра.

Правителството на Нетаняху упорства тази седмица да се организира парламентарно гласоподаване по централния детайл на правосъдната промяна - закон, който ще даде на ръководещата коалиция последната дума за всички правосъдни назначения.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР