Протестите в Хонконг и отстъплението на местните власти са едно

...
Протестите в Хонконг и отстъплението на местните власти са едно
Коментари Харесай

Хонконг - едно от малкото поражения на Си Цзинпин

Протестите в Хонконг и отстъплението на локалните управляващи са едно от дребното провали на китайския президент Си Цзинпин, който може да реши да с течение на времето да ускори хватката на режима си над някогашната английска колония.
Точно 30 години след кървавите репресии на пекинския площад Тянанмън мощният човек в Пекин избра " стратегическото оттегляне ", изправен пред митингите в Хонконг, който продължава да се радва на специфичен статут в Китай, проучва Жан-Пиер Кабестан от Баптисткия университет на Хонконг.

Комунистическите водачи " се уплашиха ", допуска синологът. " Те се тормозят от възможните отблясъци " в континентален Китай, което " споделя доста за параноята в партията и нейното чувство за сигурността ".

Показателно за това терзание е, че Пекин премълчава шествията в полуавтономната територия, в които през две следващи недели се включиха стотици хиляди.

Вчера формалните медии оповестиха дискретно за замразяването на проектозакона за екстрадиция към Китай, който провокира детонация, само че пропуснаха да упоменат гигантския митинг предходния ден.

Въпреки това " интелектуалците и жителите на огромните градове " знаят какво се случва в южната метрополия, твърди политологът Уили Лам от Китайския хонконгски университет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР