Протестите срещу задължителната ваксинация, маските и локдауна събраха хиляди демонстранти

...
Протестите срещу задължителната ваксинация, маските и локдауна събраха хиляди демонстранти
Коментари Харесай

Яростни протести срещу епидемичните мерки в Канада

Протестите против наложителната имунизация, маските и локдауна събраха хиляди стачкуващи в канадската столица Отава в събота, заяви Асошиейтед прес.

Някои паркираха на терена на Националния боен мемориал, други носеха знаци и флагове със свастики, а статуята на канадски народен воин беше осквернена, което предизвика необятно възмущение.

" Паркирането на свещената земя, която включва Гроба на незнайния боец, е знак на цялостно пренебрежение ", написа в туитър кметът на Отава Джим Уотсън.

Демонстрантите съпоставиха наложителната имунизация с фашизъм, един камион беше декориран с флага на Конфедерацията (Южните щати през Американската революция - б.ред.), а мнозина носеха нецензурни плакати, ориентирани против канадския министър председател Джъстин Трюдо.

Статуята на Тери Фокс, народен воин, който изгубва единия си крайник от рак на костите като юноша и през 1980 година стартира благотворително тичане през Канада, беше увита в извърнат надолу канадски байрак с надпис " наложителна независимост ".

Шествието от камиони и други стачкуващи принуди полицията да се подготви за допустимо принуждение и да предизвести жителите да заобикалят центъра на града. Служители по сигурността на Народното събрание предизвестиха депутатите да заключат вратите си поради информации, че домовете им могат да бъдат атакувани.

Премиерът Трюдо съобщи, че това " създаващо доста проблеми, малко, само че доста гласовито малцинство от канадци, които се нахвърлят против науката, против държавното управление, против обществото, против отговорностите и препоръките за публичното здраве ", не е представително за канадците.

Обикновено когато Трюдо е вкъщи си, в дневния му ред е маркирано, че е в Отава, само че в събота местоположението му беше оповестено като " района на националната столица ", което подхрани известията, че е бил изместен на необявено място.

Някои от стачкуващите стачкуват против въведеното на 15 януари условие водачите на товарни коли, които влизат в Канада, да бъдат изцяло имунизирани. Съединени американски щати постановиха идентично условие.

Съюзът на канадските превозвачи съобщи, че мнозина от протестиращите нямат връзка с автомобилните транспорти и имат собствен друг дневен ред. Според съюза голямата част от водачите на камиони са имунизирани.

Организаторите на митинга приканиха за насилствена анулация на всички ограничавания, а някои желаеха отстраняването на Трюдо от поста.

Някои консервативни канадски депутати поднасяха кафе на стачкуващите, а водачът на Консервативната партия Ерин О'Тул се срещна с водачи на камиони. Протестът беше подсилен и от Доналд Тръмп-младши и водещи от Фокс Нюз.

Канада има един от най-високите проценти на имунизирано население в света, а министър председателят на провинция Квебек, който предлага в допълнение данъчно облагане на неимунизираните, е известен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР