Протестите срещу превантивните мерки за спирането на африканската чума продължиха

...
Протестите срещу превантивните мерки за спирането на африканската чума продължиха
Коментари Харесай

Протестите срещу ликвидирането на прасетата поискаха оставката на правителството

Протестите против превантивните ограничения за прекъсването на африканската чума продължиха макар обещанията на премиера Бойко Борисов за държавни обезщетения. Блокадата на основния път Сливен – Ямбол продължи през цялата нощ и в събота, като участниците оповестиха, че митингът става неопределен.

Снощи на среща с протестиращи кметове на села от община Пазарджик министър председателят Бойко Борисов даде обещание страната да отпусне помощ от 300 лв. на стопаните, които сами умъртвят животните си, а свинекомплексите да ги снабдят с свине при новото зареждане.

Протестиращите в Сливенскко, които останаха през цялата нощ на пътя край село Крушаре, одобриха новината със викания за оставка. Те разясниха, че обещаните от страната 300 лв. на двор за унищожени животни са опити да се приключи недоволството, само че съгласно тях те не покриват вредите и труда им, заяви БНР.

”Ще държим до последно, най-малко до момента в който можем да издържим най-малко физически “, закани се един от протестиращите.

Ултиматумът на протестиращите против мярката за непринудено умъртвяване на домашни животни остава, само че имат и нови претенции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР