Протестите срещу насилието над деца в училища и детски градини

...
Протестите срещу насилието над деца в училища и детски градини
Коментари Харесай

Протестите срещу насилието в училища и детски градини продължават

Протестите против насилието над деца в учебни заведения и детски градини не престават. До момента такива се състояха в 9 от градовете. Следващите ще бъдат тази събота в Стара Загора от 11:30 часа в парк " Пети октомври " до шадравана, както и от 16:00 часа е в Хасково пред постройката на общината. В неделя пък митинг ще има в Русе, също пред постройката на кметството от 11:30 часа, оповестиха уредниците от Национален предприемчив комитет за качествена и новаторска просветителна система.

" Получаваме все по-голяма поддръжка от учители и шефове, за което ние сме доста признателни. Вече са стотици писмата и позвъняванията от цялата страна от учители и шефове, които получихме в поддръжка на нашата самодейност. Защото към този момент схващат, че ние предлагаме действителни ограничения за смяна към по-добра среда на работещите в образованието - мандатност на шефовете, понижаване на броя на децата в групи и класове, увеличение на заплатата на учителите, ранно пенсиониране ", разясняват уредниците.

От там допълват, че всичко това се случва на фона на неработещите синдикати, които признават, че има проблем, само че оферират антистрес стратегия за учителите, затова не мислят за възстановяване на средата, а търсят метод да създадат учителите да устоят на огромен стрес. " Обръщаме се към учители и шефове – заповядайте на митингите и ни подкрепете, ние не сме против вас, нашето предпочитание е идващите ни оферти да изготвим дружно с вас ", споделят още недоволните.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР