Протестите събират между 500 до 1000 души най-много. Това пише

...
Протестите събират между 500 до 1000 души най-много. Това пише
Коментари Харесай

Медийните ибрици на властта лъжат и мажат, мястото им е на бунището

Протестите събират сред 500 до 1000 души най-вече. Това написа властоугодния уебсайт Пик. Медията-ибрик обаче раздува, че контрапротестиращите на „ Ситняково “, които са против блокадите, били доста. След тази „ информация “ Пик цитира Йорданка Фандъкова, която декларирала: Протестите не са законни, търсят провокация и принуждение. Разбира се, нищо от написаното и казаното не е правилно. Принципът е: Истина е това, което ние споделяме и демонстрираме.
Вероятно този принцип е в основата на решението така наречен огромни или национални медии да отразяват митингите колкото е допустимо по-малко. Често известията са неточни и манипулирани.

Манипулирането на информация е част от тактиката на политическите партии в целия свят. Но и при нея истината би трябвало да заема най-малко част от известията. Тук такова " условие " няма.

На 26 август, сряда, в утринните тв блокове като мъждив поток ни заливат Цвета Караянчева, ръководител на Народно събрание, от ГЕРБ, Даниела Дариткова, ръководител на ПГ на ГЕРБ в Народно събрание, Искрен Веселинов, народен представител от Вътрешна македонска революционна организация, Йорданка Фандъкова, кмет на София, от ГЕРБ, просветителният министър Красимир Вълчев, от ГЕРБ, националният здравен контрольор Ангел Кунчев, от ГЕРБ, Менда Стоянова, народен представител от ГЕРБ… Седем ярки представители на властта. Всички те до един мощно стимулирани да бранят ръководството, в което вземат участие с всички изгоди от това.

Нито един представител на „ шепата “ протестиращи не е поканен. Нито един техен конкурент от политически или цивилен структури. Единствено бТВ се престрашили да дадат думата на адв. Валя Гигова, която разяснява тъкмо и професионално оферти вид за нова конституция и концепцията за Велико национално заседание на ГЕРБ.

Нито един конкурент на формалната позиция на формалната власт, провокирала с несъответстващите си дейности и тотална корупция 47 дни нестихващи митинги и претенции на оставките на Бойко Борисов, Иван Гешев и целия кабинет.

Ако това е медийна политика, значи е най-скапаната медийна политика в света.

Случаят с Алексей Навални е христоматиен като образец от последните дни, по какъв начин властта преиначава действителността. Когато той е закаран от самолета в болничното заведение в Омск, лекари оповестиха, че е токсичен с някакво вещество, което към момента не е изследвано. Два дни по-късно Навални е качен на немски аероплан и откаран в немска болница. Там медиците удостоверяват, че е токсичен и допълват, че това е станало с нервно-паралитично вещество. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков мигновено отхвърли сходна версия и съобщи, че това е несериозно и „ нашите лекари “ не са разкрили сходно нещо. За по-сигурно двама медици от Омската болница направиха изказване, че към този момент не им е известно Навални да е бил отровен… (Обратно на предходното им мнение...) Само че известният опозиционер към момента е в кома, а преди да му стане неприятно в самолета, е пил чаша чай…

Това, което жителите желаят да научат, няма да го намерят във вестниците, - споделя Ноам Чомски. В доста български медии обаче ще намерят неистини и спекулации, целящи да показват властта като непогрешима, загрижена за нацията и несъмнено - демократична.

На митингите в София всяка вечер се събират сред 5 и 10 хиляди души. Няколко пъти множеството доближи 100 – 120 хиляди. Протести има и в други градове на страната, като най-масови са в Пловдив и Варна. Бунтуват се хора и в други селища. В поддръжка на митингите в България излизат българи в над 50 града на разнообразни страни по света. Да, не са многочислени, само че са факт. Те показват настроенията и недоволството на стотици хиляди, които нямат опция да се причислят по разнообразни аргументи.

Лъжа са и изказванията, че протестиращите търсят провокации и принуждение. За 47 дни това не е станало нито един път, а зародилите произшествия обикновино бяхаавторство на хора, подкрепящи ръководството и в частност ГЕРБ. Както и от охранители, също близки до властта.

Контрапротестите на „ Ситняково “, които провежда владелецът на Пик не надвишават 15-30 души, при мощно развито въображение…

Пропагандната машина на ръководството работи на цялостни обороти. Най-активни в това отношение са медиите, свързвани с Делян Пеевски. Те напълно поддържат властта, ГЕРБ, Движение за права и свободи, основния прокурор Гешев и доближени до ръководството олигарси. В същото време гневно атакуват съперниците на мафиотския модел, превзел цялата страна. Тяхната тактичност и тактика е елементарна – цялостно осведомително затъмнение, манипулиране на обстоятелствата и остра експанзия против всеки критик на статуквото.

Властта се надява тоталното затъмнение да свърши работа. И то прави – доста хора в провинцията и даже в някои крайни столични квартали нямат визия какво се случва. До тях не доближават и причините на митинга. И се получават парадокси. Например едната тръба на тунел Витиня на така наречен автомагистрала „ Хемус “ е затворена за ремонт 6-та година. Движението е непоносимо, десетки хиляди коли всеки ден са принудени да търпят несгодите на това безсрамие.

Подобно е ситуацията с сектора на автомагистрала " Тракия " край Чирпан, където асфалта е на талази от няколко години. Трошат се хиляди коли, губи се време. Реакция няма, с изключение на мненията пред близки и познати. Безобразията се възприемат като даденост, нещо обикновено. За двучасово блокиране на „ Ситняково “ след 22,00 часа, когато придвижването е едва обаче – врява до небето.

Злополучният ремонт на ул. „ Граф Игнатиев “ в столицата продължи месеци наред и приключи с пропуски и искания към качеството. Хора пострадаха от " перките ", постъпиха в болница. Това обаче не провокира „ вълна на неодобрение “ в ГЕРБ. Но за палатките на майките на деца с увреждания се употребяват изрази като „ катуна “, „ противозаконни “, „ неуместни “ и прочие

Всички, защитаващи ръководството на Борисов, акцентират някакви върхови достижения, които в другите страни се смятат за обвързване на институциите, само че не обелват нито дума за милионите в чекмеджето на премиера, златните кюлчета и револвера на нощното му шкафче. За тях това е морално. Според Менда Стоянова аморални са митингите и блокадите. Пачките са ОК!

Страшно доста отпадък има за изриване.

Оставка!

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР