Протестите са свързани с политически искания - това каза министърът

...
Протестите са свързани с политически искания - това каза министърът
Коментари Харесай

Николай Събев: Протестите на превозвачите са свързани с политически искания

Протестите са свързани с политически претенции - това сподели министърът на превоза Николай Събев във връзка митингите на превозвачите. По негови думи в Министерството на финансите интензивно се работи да се сътвори и предложи за разискване антиинфлационен пакет.

Събев взе участие в съвещание от отрасловата парламентарна комисия по превоз, че настояването на превозвачите за понижение на акциза не е от компетенциите на министерството.

“Ние нямаме право едностранно като страна да понижим акциза върху горивата без единодушието на Европейска комисия. Второ - в случай че понижим акциза и някой направи доста ясна сметка с какъв брой милиарда понижаваме приходите в бюджета, някой би трябвало да уточни с това понижение от кого да отнемем - от учителите, от лекарите, от децата, от пенсионерите. От кого да отнемем това понижение, тъй че да бъде уравновесен бюджета?”, разяснява пред медиите Събев.

Той съобщи, че всеки ден в министерството има диалози с разнообразни превозвачи. “Ние продължаваме да водим диалози. Става ясно, че нещата стартират да се подреждат. Ние ще имаме национална транспортна скица, ние ще подготвим изискванията за развиване на транспортната икономика”, сподели още той.

Представители на превозвачите също участваха на съвещанието на комисията и потвърдиха, че ще излязат още веднъж на митинг. Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи съобщи, че митингът им не е политически и че нямат разговор с държавното управление. Исканията им остават непроменени.

Превозвачи приготвят сигнал до прокуратурата, за засилени инспекции на тяхната активност, които те окачествиха като репресивни ограничения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР