Протестите с исканията за оставка на премиера Бойко Борисов и

...
Протестите с исканията за оставка на премиера Бойко Борисов и
Коментари Харесай

Ден 63: Тази война ще бъде спечелена с мирни средства |

Протестите с настояванията за оставка на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев не престават към този момент 63 дни. За на следващия ден 10-и септември е оповестено по този начин нареченото " Втора велико национално въстание " за 8.00 часа сутринта.

21:35 “Мутрите си мислеха, че ние ще се уморим. Няма да се уморим. Мислех, че ще забравим. Няма да забравим. Мислеха, че ще извиним. Няма да извиним. Днес има случай в нашето европейското ни съпричастие. Великата тиква е отказала да бъде изслушана в Европейски Съюз. Това е невъобразим случай ”, сподели Велислав Минеков.

Днес не се организира обичайното към този момент ществие до Орлов мост.

21:25 След като беше прожектиран пай филм за полицейското принуждение след митинга създателят Мила Цветкова сподели, че още веднъж настръхва, до момента в който гледа тези фрагменти, тъй като и е мъчително да гледа по какъв начин се лее българка кръв на тези площади. Тя съобщи, че видеото й не цели да насажда боязън и ненавист към служителите на реда

21:15 “Да, България ” стачкуват пред Столична дирекция на вътрешните работи

Активисти на " Да, България! " и съдружие БОЕЦ стачкуват пред постройката на Столичната дирекция на вътрешните работи. Те упорстват да бъдат позволени на следващия ден до съответно място на протестм заяви БНР. Те упорстват да бъдат позволени до входа на постройката на Народното събрание, който се намира от страната на Националната художествена изложба, а точно откъм улица " Малко Търново ".

Такова заявление е било подадено в Столична дирекция на вътрешните работи преди дни и в Столична община, през днешния ден в късните следобедни часове е станало ясно, че на " Да, България! " се отхвърля това място за митинг, а деятелите се насочват пред стълбите на Българска народна банка, където беше и предходният огромен митинг в центъра на София.
" Видяхме, че в съгласувателното писмо в действителност се отхвърля да бъдем там, където сме декларирали и ни препращат на място пред паркинга на Българска народна банка. Имаме два декларирани митинга - единият от страна на младежката организация " Млада България " и различен от страна на политическа партия Движение " Да, България! ". Ние сме разнообразни, имаме разнообразни послания. Това, което се случва в действителност, е причина за ескалиране на напрежението ", сподели пред радиото Александра Стеркова, активистка на " Да, България! "

21:05 “Скоро този цирк ще свърши. Омръзна ни да гледаме слабото Ви зрелище. Призовавам на следващия ден да дойдат всички, с цел да покажем, че палките, спрейовете, сълзотворния газ и водните оръдия не могат да ни уплашат. Да забележим дали Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия са съпротива. Да забележим кой ще е в залата и кой - при народа си. Тази война ще бъде извоювана от нас с мирни средства, а не с мафиотски способи, не с железни боксове ”, зарече се Бабикян.

Утре ще има здравен пункт за помощ на обгазени, в случай че има такива, като протетестиращите се провеждат непринудено.

20:55 “Ако не друго, възстановихме лятното кино. От началото на митингите бяхме тулупи, бяхме кал, през днешния ден към този момент поддържаме мафията. Значи е време да ни арестувате. Всички тук сме мафиоти. Ако не ни арестувате, значи не се борите добре с мафията ”, сподели Арман Бабикян за днешното изявление на премиера, че против него стачкува мафията.

20: 00 Според репортера ни митингът е по-малоброен от други дни. Той стартира с прожектиране на видоеклипове върху бивщия Партиен дом в който предходната седмица се реалокира Народното събрание. Клиповете бяха подправни видеа от изявления на Борисов, в които приказва за положителния живот в България, само че и фрагменти от комедийни подиуми от филми и репортажи,които го опровергават.

Краят на всяко видео е отбелязван с освиркване. Бяха припомнени озказванията на Борисов в съпротива от 2013 година в които споделя по адрес на Орешарски, че би си подал оставката на негово място и за контрапункт настоящи изявления. Бяха излъчени фрагменти от митинга от 2 септември, в това число и на битите протестиращи, при което Борисов бе освиркан още веднъж.



19:00 В началото на днешния митинг бяха поискани оставките на вътрешния министър Христо Терзийски, на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов и на шефа на столичната полиция Георги Хаджиев. Причината - дейностите на полицията във вечерта на митинга на 2 септември, когато се стигна до ексцесии, заяви Българска национална телевизия.

На спонтанен брифинг на фонтана пред президентството ген. Димитър Шивиков, който интензивно взе участие в митингите от самото им начало, както и Тихомир Василев, който е деятелят на гражданското съдружие на Мая Манолова, настояха те да изоставен постовете си, защото се е стигнало до ексцесии след дейностите на провокатори.

" Как на митинга на 2 септември са се появили младежи със характерно облекло и раници и от къде са минали, откакто също е имало КПП-та ", попита Шивиков.

По-рано през днешния ден от Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха на конференция, че за упования огромен митинг на следващия ден ще има повече КПП-та, а инспекциите ще са по-обстойни.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР