Протестите приключиха около 2-ри октомври и така беше редно. Редно

...
Протестите приключиха около 2-ри октомври и така беше редно. Редно
Коментари Харесай

Протестите приключили, трябвало да сме будни за изборите

" Протестите завършиха към 2-ри октомври и по този начин беше редно. Редно е в този момент всеки да си отиде вкъщи и да се готви за изборите, да сте будни на изборите. Няма потребност от митинги към този момент. Няма потребност от хора да студуват по улиците и да се заразяват един различен. Оказа се, че властта е по-устойчива от стихийно проведените митинги ".

Това съобщи пред БНР писателят Захари Карабашлиев.

Той показа, че първоначално е мислел, че предварителните избори са неизбежни, тъй като е давал по-голям заем на хората във властта.

" Идеята, че можеш да продължиш един ден повече да си във властта, в случай, че е потвърдено, че това си ти (снимките и записите - б.р.) - каква работа имаш да държиш властта непременно, само че - сбъркал съм ", акцентира той.

Според него публичното мнение е събудено, а това никой не си го е мечтал през март.

По думите на писателя сега в страната са се насложили четири рецесии - здравна, политическа, икономическа и морална рецесия, която показват ръководещите.

По мотив Деня на будителите Карабашлиев съобщи, че честваме будителите стотина години, откакто са умряли.

Нашите будители се трансформират в такива, откакто си заминат от този свят, уточни писателят.

" Не намирам думи, с цел да изразя отношението си към някогашния министър на културата Вежди Рашидов, който се отнася към хората - като към заряд. Можете ли да си визиите цивилизована страна, в която някогашен министър се изрича за хора като за заряд. За мен това е дефинитивна диагноза на този режим, който е позволил толкоз високо във властта подобен човек, а и диагноза за този човек ", разяснява Захари Карабашлиев по отношение на позиция на Рашидов, в която е упоменат и той.

" Говорим за една безочливост и неистина. В Брюксел бяха поканен от непрекъснатото посланичество да произнеса тирада за 24 май. Затова не съм получил нито лев хонорар. Ако за неща, които са елементарно проверими, този човек лъже, представете си пък за неща, които са по-трудни за регулиране ", означи писателят.

Карабашлиев посочи, че не може да поддържа политическа групировка, с цел да получа облаги. Това по думите му е неуместно.

" В днешно време продължаваме с рефлекса, че политиката е нещо мръсно и ние не би трябвало да се бъркаме там. Това е добре употребявано от политиците. Ето една комфортна група, която я разкарваме, като ги овъртолваме в нашия дискурс и така нататък Веднага този глас на разсъдък и истина бива маргинализиран. Аз не отбягвам от тези неща - на митингите бях от първия ден , за мен е било най-естественото нещо да стачкувам, да изразя гражданската си позиция, разяснява той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР