Протестите няма да спрат пенсионната реформа или други промени в

...
Протестите няма да спрат пенсионната реформа или други промени в
Коментари Харесай

Макрон: Протестите няма да ме спрат

Протестите няма да спрат пенсионната промяна или други промени в политиката, сподели френският президент Еманюел Макрон в четвъртък, преди да разгласи проект с 50 ограничения, ориентирани към отбягване на водна рецесия това лято и през идващите години, съобщи " Ройтерс ".

Планът визира необятен набор от ограничения, в това число по какъв начин да се употребява наново водата, да се споделя вода и да се заобикалят течове.

С този проект Макрон и неговото държавно управление се стремят да преминат към други тематики, разнообразни от законопроекта за пенсиите, който провокира яростни митинги в цялата страна в продължение на два месеца.

Той обаче беше посрещнат в Савин льо Лак в Алпите, където трябваше да изнесе речта си, от групи протестиращи, ядосани от законопроекта за пенсиите. На един афиш пишеше " Макрон оставка! ", а на различен " Вземете вашата пенсия, не нашата ". Местни медии оповестиха, че двама протестиращи са задържани. 

Двама мъже са в кома след жестоки конфликти в събота сред протестиращи и полиция по време на неразрешена проява против построяването на великански язовир за напояване на ферми в Западна Франция.

Най-тежката суша във Франция предишното лято изостри дебата за водните запаси в най-големия аграрни производител в Европейския съюз.

" Протестите са естествени ", сподели Макрон пред кореспонденти, " само че това не значи, че би трябвало да спрем ".

" Нищо не оправдава насилието в едно демократично общество ", добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР