Протестите ни се отразиха по-скоро отрезвително, защото днешният протест е

...
Протестите ни се отразиха по-скоро отрезвително, защото днешният протест е
Коментари Харесай

Ива Митева: Протестите ни се отразиха отрезвително

Протестите ни се отразиха по-скоро отрезвително, тъй като днешният митинг е продължение на това, което и ние толкоз дълго време се опитваме да артикулираме и да го споделяме, че методът по отношение на всички български жители би трябвало да е еднакъв. Това сподели в предаването " Лице в лице “ зам.-председателят на Народното събрание Ива Митева.

" Ние сме на изключително мнение за зеления документ и то тъкмо по тази причина, че българските жители още веднъж се изправиха един против различен, по тази причина, че още веднъж всичко се направи срещу разпоредбите ", съобщи Ива Митева.

Тя сподели, че през днешния ден е прочела изменението на заповедта за зеления документ, която влиза в действие от 24 февруари.

" На процедура това е леко облекчение на режима, само че не е и напълно унищожаване на зеления документ, просто отговорността пада на личния състав на съответните заведения и по преценка на съответните работодатели може да се изисква и за външните гости ", добави тя.

Ива Митева посочи, че на никое място в заповедта не е видяла дата 20 март.

Когато въвеждаш такива ограничения би трябвало да помислиш от другата страна по какъв начин ги компенсираш, добави тя.

" Темата за музеите и за артистите и за хората на изкуството, която е доста сензитивна, би трябвало да бъде сложена към този момент на масата и би трябвало напълно по различен метод да стартираме да работим по тази тематика ", означи зам.-председателят на Народното събрание.

" В комисията по просвета видях, че бюджетът на Министерството на културата е повишен с близо 100 млн., дотук добре. Видяхме, че има едни 31 млн. за подкрепяне на културата и изкуството в изискванията на пандемия. Дотук също добре, въпросът е по какъв начин ще се изхарчат тези пари. 

Много пъти сме говорили за едни пари, които отпусна 46-ия парламент – едни 16,7 млн. за свободните актьори за подкрепяне на потреблението на електрическа сила, които обаче не стигнаха до хората и това е притеснително. Ние от първото съвещание на Комисията по просвета задаваме въпроса – за какво по този начин се получи.

Парите са минали през Фонд " Култура ". Доколкото разбирам самият министър към този момент осъзнава тази неточност. Виждам, че са подхванати дейности за промяна в този Фонд " Култура ", означи Митева.

По думите й, когато едни комисии, които нямат общо с тези актьори, които аплайват при тях, ги правят оценка, нещата не са добре.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР