Протестите на майките на деца с увреждания ще продължат докато

...
Протестите на майките на деца с увреждания ще продължат докато
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания не приемат извиненията на Симеонов, продължават с протестите

Протестите на майките на деца с увреждания ще продължат до момента в който вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка. Това съобщи в предаването " 12+3 " на БНР Вера Иванова - една от протестиращите, част от самодейността „ Системата ни убива “. „ Не може тази страна да се съставлява от подобен човек “, акцентира тя. По думите ѝ майките се борят за промяна, само че не могат да си показват, че „ държавното управление се крепи на самата персона Валери Симеонов “ и „ още по-зле за страната, в случай че е по този начин “.

" Надяваме се той да ни разбере вярно и да прояви някакъв морал и да си подаде самичък оставката. Нашите цели не са за събаряне на каквото и да е държавно управление, нашата битка е за промяна. Продължаваме с митинги. Нямаме претенции към господин Борисов ", уточни Иванова.

„ Можем да издържим доста. Нямаме какво да губим. Залогът са децата ни. Ние не можем да ги оставим в такава страна, която зависи от подобен човек, който се гаври с тях “, добави Вера Иванова.

Причината за митингите на майките на деца с увреждания стана изявление на Симеонов от предходната седмица, в което той назова майките " кресливи дами, които спекулират с сякаш болните си деца ". 

„ Той не спря тези дни да наскърбява и да унижава децата, хората с увреждания и всички, които ни поддържат, като през вчерашния ден към този момент ги назова „ тюрлюгювеч “. Как да приемем такова отношение? То през днешния ден е към нас и хората, които ни поддържат, на следващия ден ще бъде към всеки един – и този човек да заема подобен пост. Това е неприемливо! Това е подигравка! “, разяснява Вера Иванова.

В София демонстрацията през днешния ден е оповестена още веднъж за 17:30 ч. пред Министерския съвет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР