Протестите на КНСБ вървят по план - и днес представителите

...
Протестите на КНСБ вървят по план - и днес представителите
Коментари Харесай

Искаме парите си Протестите на КНСБ вървят по план

Протестите на КНСБ вървят по проект - и през днешния ден представителите на избрани браншове стачкуваха закратко пред Народното събрание. Пред служебния вход на Народното събрание тази сутрин се събраха чиновници и работещи от няколко държавни ведомства - Националния застрахователен институт, Националната организация за приходите и Държавната организация „ Архиви ". Имаше и работещи в БНР и в културни институти. Всички те упорстват за нарастване на възнагражденията. 

 Снимка Българска телеграфна агенция

Протестиращите през днешния ден скандираха " Искаме парите си ". Те разположиха алегоричен магазин с артикули от дребната потребителска кошница и приканиха депутатите да пазарят от него. На депутатите, които се стопираха, бяха дадени 14 лева спонтанни пари. Вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов изясни, че това са средствата за ден на работещите, които получават минимални хонорари. 

Малко преди 10:00 ч. започнаха срещите в Народното събрание сред КНСБ и ПП-ДБ. Днес синдикатът има планувани диалози и с други парламентарни групи.
 Снимка Българска телеграфна агенция

Протестната акция през днешния ден беше третата подред тази седмица с искане за по-високи заплати в бюджет 2023.  Търсят се спомагателни 160 милиона лв. за разнообразни сфери.

" Ние претендираме за повдигане на заплатите и, в случай че това е невероятно по някаква причина, то най-малко да се изравнят с тези на сътрудниците от страната. Имаме значително хора, които са на минималната работна заплата ". 
 Снимка Българска телеграфна агенция

" Очакванията са за 30%. Предходната година получихме към 10% ", споделиха протестиращи от Национална агенция за приходите и Национален осигурителен институт. 

Искането на БНР е за 25% нарастване на заплатите. За момента бюджетът планува спомагателни малко над 3 милиона, които стигат за единствено 10 на 100 промяна във възнагражденията, информираха от националното радио.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР