Протестите на "жълтите жилетки" продължават и днес на места във

...
Протестите на "жълтите жилетки" продължават и днес на места във
Коментари Харесай

Протести на жълтите жилетки доведоха до задръствания на границата на Франция с Испания

Протестите на "жълтите жилетки " не престават и през днешния ден тук-там във Франция, съобщи Франс прес.

Пътна обсада по автомагистрала в региона на границата с Каталуния провокира 19-километрови тапи на коли и камиони. Според каталунските управляващи в граничния регион на Франция с испанската област са блокирани 3000-4000 камиона.

Пътни блокади има и по други пътища в страната.

"Жълтите жилетки " стачкуват към този момент трета седмица против фискалната и обществената политика на държавното управление на Еманюел Макрон.

Днес към протестното придвижване се причислиха и стотина водачи на коли за спешна помощ, които тази заран блокираха достъпите до площад Конкорд в центъра на Париж. Те стачкуваха против промяна на бранша на "здравния превоз ", която заплашвала, съгласно тях, дребните и междинни предприятия.

Продължителните блокади на няколко склада с горива из страната - от Нормандия до френското средиземноморие - пък станаха причина през днешния ден за липса на бензин в някои бензиностанции.

Днес към стотина гимназии във Франция също бяха блокирани изцяло или отчасти от протестно придвижване на възпитаници против промяната в образованието, планувана от държавното управление. Тези митинги са и в поддръжка на придвижването на "жълтите жилетки ".

В Ница хиляда възпитаници стачкуваха и скандираха "Макрон, оставка! ". В Дижон шествие на 500 протестиращи възпитаници завърши със конфликт със силите на реда. Те използваха сълзотворни гранати, откакто стачкуващите започнаха да хвърлят камъни по тях. Най-засегнати от митингите на гимназистите са Тулуза и региона, следвани от региона на Париж. В Обервилие, северно от Париж, покрай локалната гимназия беше опожарена кола и беше разрушен и ограбен магазин за мобилни телефони.

Същевременно източник от френското президентство заяви, че се обмисля отсрочване на визитата на Макрон в Сърбия, планувана за сряда и четвъртък. Решението по въпроса се чака да бъде обявено в края на деня. Посещението беше оповестено в средата на ноември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР