Протестите на фермерите в Чехия продължават. Улиците в столицата са

...
Протестите на фермерите в Чехия продължават. Улиците в столицата са
Коментари Харесай

Протест на фермерите в Чехия: Блокирани улици и хвърлена тор пред правителствени сгради

Протестите на фермерите в Чехия не престават. Улиците в столицата са блокирани, а пред държавните здания се появи оборски тор. 

Снимка: Reuters

Исканията им са за наново налагане на мита на фермерски артикули от Украйна, повече поддръжка от Европейски Съюз и по-малко администрация. 

Чешкият министърът на земеделието Марек Виборни написа в обществената мрежа X (Туитър), че държавното управление няма да се поддаде на натиска. 

Демонстрантите упрекват чешкото държавно управление, че отделя повече внимание на Украйна, в сравнение с личните си жители

" Готов съм да повеждам договаряния с фермерите. Очаквам почтен метод от уредниците, които дадоха обещание да не блокират придвижването в Прага. Не мисля, че изхвърлянето на тор по линиите на трамваите е подобен метод ", пише той в обществената мрежа. 

Снимка: Reuters

В края на февруари месец фермери от Чехия и Словакия блокираха границата сред двете страни по време на митинги с претенции за премахване на рестриктивните мерки, наложени им посредством Зелената договорка за битка с климатичните промени. 

Страните от Централна Европа също се включиха в митинга поради евтиния импорт на зърно от Украйна и призоваха Еврокомисията да промени това.

Те не престават да упорстват за понижаване на индустриалните разноски

Частично блокиран беше граничният пункт североизточния завършек на Чехия, където десетки трактори препречваха пътя. 

Извън Чехия предишния месец фермери в Брюксел запалиха гуми пред постройката, в която се провеждаше заседание на Съвета на Европейски Съюз по земеделие и риболовство. На срещата България беше показана от министър Кирил Вътев.

Въпреки че при предходните митинги имаше отстъпки от страна на Европа, земеделските производители считат, че те не са задоволителни. Българският фермерки съюз също взе участие в настояванията на Европейската организация на земеделските производители.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР