Протестите на фермерите се разпространяват в цяла Европа. След Румъния,

...
Протестите на фермерите се разпространяват в цяла Европа. След Румъния,
Коментари Харесай

Фермери от Франция и Литва се включват в протестите

Протестите на фермерите се популяризират в цяла Европа. След Румъния, Полша и Германия, в този момент е ред на френските аграрни производители, които от няколко дни блокират с тракторите си достъпа до основни пътища и автомагистрали в страната. В Литва също излязоха на митинг.

Фермерите във Франция ускоряват митингите си макар обещанието на управляващите да решат проблемите на сектора. До петък митингите ще обзет 85 района на страната. Демонстрантите към този момент блокират автомагистрали, в това число в регионите на Париж, Лион и Лил.

Основното им искане е увеличение на дотациите от страната.

Протести се организират и в Литва. Повече от 1000 трактора влязоха в центъра на Вилнюс. Подобно на френските им сътрудници, литовските производители са възмутени от селскостопанската политика на държавното управление, премахването на компенсациите и нараствания данък върху втечнения газ.

 
Спрете политиките против селското стопанство. Спрете дезинформацията и клеветите против фермерите.
Игнас Хофманас – ръководител на публичния съвет по земеделие на Литва

 

Брюксел дава обещание да се вслуша в настояванията на фермерите.

 
Всулшваме се доста деликатно в гласовете на фермерите. Ще вземем поради техните отзиви в нашата работа отсега нататък, изключително по отношение на бъдещето на общата селскостопанска политика.
Януш Войчеховски – еврокомисар по земеделието

 

Протестното придвижване на земеделците ще се разраства, считат специалисти.

Един от синдикатите в департамент Сена Марн заплашва да блокира региона на Париж, в случай че фермите не получат устройващи ги отговори от управляващите.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР