Протестите на енергетиците не спират вече 11 дниТериториалните планове ликвидират

...
Протестите на енергетиците не спират вече 11 дниТериториалните планове ликвидират
Коментари Харесай

Енергийна стачка подготвят миньорите

Протестите на енергетиците не стопират към този момент 11 дни
Териториалните проекти унищожават производството на електроенергия от въглищни централи предварително, сподели Явор Куюмджиев

Пътища остават затворени

Подписка за започване на ефикасни протестни дейности проведоха протестиращите към този момент втора седмица енергетици и миньори от комплекса “Марица Изток ”, против държавните проекти за поетапното затваряне на ТЕЦ-овете до 2038 година. Миньорите са подготвени да стартират протестни дейности, които да продължат оптимално дълго, а подписката би трябвало да бъде подкрепена от 50+1 % от служащите, както и е належащо тъкмо да се формулират настояванията към работодателя, както е по закон.

До организирането на ефикасна стачка, миньорите са твърди в желанието си да оставят затворени главните пътни артерии - автомагистрала “Тракия ”, Прохода на Републиката и Подбалканския път при Гурково.

За четвъртък, когато в националното заседание ще са дебатите за вота на съмнение против държавното управление за политиката му в региона на енергетиката, миньорите приготвят и народен митинг в разнообразни точки в страната.

Протестиращите са безапелационни, че без значение от утвърдената Пътна карта за климатичната индиферентност, утвърдена от Народното събрание, те упорстват държавното управление да изтегли Териториалните проекти от Европейската комисия.

“Териториалните проекти са направени по този начин, че да унищожават на процедура въгледобива и производството на електрическа енергия от въглищни централи доста предварително ”, изясни енергийният специалист Явор Куюмджиев. Според него при изтеглянето на териториалните проекти може да загубим към 3,5 милиарда лв.. “Но 3,5 милиарда лв. на фона на 16 милиарда облага от енергетиката на България за предходната година, а в случай че енергетиката продължи да работи, ще донесе доста повече от тези 3,5 милиарда за идващите 15 години ”, даде образец Явор Куюмджиев. И позволи, че евентуално за ръководещите са значими единствено “тези 3,5 милиарда, които ще разпределят по някакви схеми, правила, до момента в който тези големи пари, които се генерират в енергетиката, не можеш да ги пипаш ”.

 
Бисер Бинев, ръководител на КТ “Подкрепа ” в “Мини Марица изток ”: Правителство ни обрича на цялостна крах
 



Ще се съберем всички протестиращи енергетици и миньори и ще вземем последващо решение какво ще вършим, може би ще преминем към ефикасни протестни дейности. Териториалните проекти могат да бъдат изтеглени от държавното управление, модифицирани и съгласувани с всички заинтригувани страни по този начин, че да удовлетворяват всички. Самите териториални проекти, с тяхното предаване за разглеждане от Европейска комисия, страната споделя, че стартира затварянето на комплекс “Марица изток ”. Преходът би трябвало да бъде равномерен, а нашето държавно управление ни обрича още от идната или по-следващата година на цялостна крах. Убиваме енергетиката на България, застрашаваме националната сигурност на страната, застрашаваме България да е на мрачно в зимните месеци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР