Протестите на албанската опозиция пред парламента ескалира до опит за

...
Протестите на албанската опозиция пред парламента ескалира до опит за
Коментари Харесай

Албанската опозиция щурмува неуспешно парламента

Протестите на албанската съпротива пред Народното събрание ескалира до опит за принудително влизане в постройката, където парламентарното болшинство организира съвещание.
Протестиращите хвърлиха корав предмет по полицията, подпалиха гуми и полицията отговори с потреблението на сълзотворен газ.

Protest in #Albania
Police used tear gas to disperse protesters/ #Tirana#protest pic.twitter.com/wNgJtnotnz
— Rashela Shehu (@IamRashela) 26 февруари 2019 година
Първите произшествия бяха следени още в самото начало на митинга, когато беше възпрепятствано влизането на депутатите в постройката на Народното събрание и беше нападнат министърът на туризма Бенди Кльоси.
Въпреки апелите на полицията да спрат насилствените дейности, те продължиха да упорстват депутатите да прекратят сесията, на която не присъстваше министър председателят Еди Рама, защото той отиде да посети общините в границите на държавната стратегия " За по-добра община ".
Ситуацията се нажежи от обръщенията на водачите на демократите Лулзим Баша и Социалистическото придвижване за интеграция Моника Кромеди, която е брачна половинка на президента Илир Мета, която наред с други неща сподели, че Еди Рама ще има борби, до момента в който не напусне властта.
Събралите се хиляди жители към момента стоят пред Народното събрание, скандирайки " Рама отивай си ", " Айдуци "... По време на безредиците бяха развалени и полицейските коли, само че обстановката сега е по-тиха.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР