„Протестите може и да разклатят правителството, но въпросът е как

...
„Протестите може и да разклатят правителството, но въпросът е как
Коментари Харесай

Каримански за коалицията: Компромисите вече са изчерпани

„ Протестите може и да разклатят държавното управление, само че въпросът е по какъв начин ще работи властта и какви решения ще вземе. Ако се работи реактивно, тъкмо и правилно, няма по какъв начин да се разклати държавното управление. “, това съобщи пред БТВ депутатът от „ ИТН “ Любомир Каримански.

„ Коалицията е доста комплицирана. Според мен проблемите идват от неприятната връзка. Когато част от съдружните сътрудници дават обещание едно, а се случи друго, това е несъстоятелно. Ние от Има Такъв Народ сме поредни и в никакъв случай не сме заплашвали, че ще напуснем обединението, както постоянно вършат другите сътрудници. Ние сме поредни и изпълняваме прецизно съдружното сътрудници. “, разяснява той във връзка с обединението.

„ Не може на съдружен съвет да се разбираме едно и след това да се случва друго. Често не сме и чувани. Така седи и въпросът с местата в парламентарните комисии. Ние сме сложили този въпрос на съдружен съвет още март месец и никой не ни чу. Какво друго ни оставаше, с изключение на да сложим този въпрос в пленарна зала “, добави още Каримански.

„ На няколко пъти се случи нашите сътрудници да бойкотират и работата на основни комисии. Продължаваме напред по някакъв метод, само че желая да подчертая, че компромисите към този момент са изчерпани. Върху мен се изля доста мръсотия и аз си научих урока. Лично за себе си нямам решение дали ще се кандидатирам отново за шеф на Българска народна банка. Това ще се взема решение, когато се отвори нова процедура. Засега съм удовлетворен от работата си като ръководител на бюджетна комисия. Решаваме проблемите на хората и това ми носи задоволство “, още депутатът от Има Такъв Народ.

По думите му няма тактика за приемане на еврото.

„ Ние имаме Национален проект за приемане на еврото, само че този проект не е стратегически, а оперативно-технически. Стратегия е да отговорим на хората каква е изгодата и какви са провокациите от приемането на еврото. Важно е да знаем какви опасности има при приемането на еврото. В момента се случват доста промени в еврозоната и ние не отговаряме на критериите за приемане в еврозоната. Инфлацията също е доста значим фактор. Ние сме на 51% от покупателната опция на междинните европейски консуматори. Аз доста упорствам да е ясно какви ограничения ще се подхващат и по какъв начин ще порастват приходите на хората. Тези приходи би трябвало да порастват въз основата на стопански напредък, който се реализира въз основата на промени. “, изясни той и добави, че персонално той е очаквал да се създадат доста промени, само че все още това не се случва.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР