Протестите 55 дни бяха мирни, това означава, че целите на

...
Протестите 55 дни бяха мирни, това означава, че целите на
Коментари Харесай

Проф. Гайдаров: Полицията трябва да е посредник, за да не се стига до напрежение и агресия

Протестите 55 дни бяха мирни, това значи, че задачите на протестиращите явно не са за потребление на експанзията, тя е проблем привнесен извън, съобщи в ефира на Българска национална телевизия проф. Калин Гайдаров, някогашен шеф на Института по логика на психиката към Министерство на вътрешните работи.

Той акцентира, че е работа на полицията да вземе ограничения против тези хора, които са провокирали безредиците, и в случай че са били подхванати дейности против тези хора, обстановката е нямало да излезе отвън надзор.

Полицията е държавен орган, само че тя би трябвало да подсигурява публичния мир, да бъде справедлива и медиатор, активността ѝ в тази ситуация е обвързвана с възобновяване на порядъка, а не с наказване над нужното, акцентира специалистът.

"Хората, които правят правонарушение, би трябвало да бъдат обект на наказване, а не хората, които случайнo са попаднали в полезрението сега ", акцентира проф. Гайдаров. Полицията е призвана да съблюдава закона, той е нейният инструмент, а не саморазправата. Добре е, че са проверявани хората, които отиват на митинга, само че не би трябвало да се пропущат хора, които носят бомбички и други такива средства - това е работата на полицията, добави специалистът.

"Ако тактиката беше издигната по този начин, както трябваше, нямаше да се стигне до тези екцесии ", съобщи проф. Калин Гайдаров. Полицията би трябвало да е медиатор, с цел да не се стига до напрежение и експанзия един по отношение на различен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР