Протестират таксиметровите шофьори в Ямбол. Причината е нападението над техен

...
Протестират таксиметровите шофьори в Ямбол. Причината е нападението над техен
Коментари Харесай

Протестират таксиметровите шофьори в Ямбол, заради простреляния техен колега



Протестират таксиметровите водачи в Ямбол. Причината е нападението над техен сътрудник, който беше прострелян от двама възпитаници преди два дни, оповестява БНР.

18-годишният Симеон Димитров от Елхово и 14-годишният Костадин Стоянов са арестувани от полицията малко след закононарушението. Пострадалият 31-годишен таксиметров водач е в тежко положение, в болница. Единият от учениците Симеон Димитров е първенец по бокс.

" Протест по отношение на похищението над наши сътрудници - водачи. Молим се на Бог. Нямаме друга помощ отникъде. Може би ще е малко мъчно за всички да се записва кой клиент от кое място се кара, за къде се кара. Ако би трябвало, имена ще се вземат, ЕГН ще се взема. Имаме такава алтернатива да се желаят ЕГН-тата, когато излизаме отвън града. Някакъв по-голям надзор. По-адекватни ограничения от полицията " , споделят участници в митинга, какви са претекстовете им да се включат и какви са настояванията им.

Към митинга се причисляват и водачи от София и Сливен. Протестиращите внесят своите претенции в Община Ямбол , главно за по-голям надзор и за урегулиране на местата за такситата.

 Ученици от спортното гръмнаха таксиметров водач в Ямбол
Ученици от спортното гръмнаха таксиметров водач в Ямбол

Искали да го ограбят

Професор Калин Гайдаров, който е член на Управителния съвет на Дружеството на психолозите в България и учител в Нов български университет, разяснява пред БНР тематиката за експанзията измежду младите , като акцентира, че отговорът на въпроса - за какво хора на такава нежна възраст , с отлични спортни резултати , се държат като гангстери, би трябвало да се търси в неналичието на съответни образци и полезности в обществото.

" Ние имаме едни практики, които, за жалост, се задълбочават в тази област - това е по този начин наречената " всепозволеност " и неналичието на ясна, отчетлива и реципрочна реакция от страна на институциите във връзка с видни нарушавания освен от престъпен вид, само че и от обществен и честен вид ", изясни проф. Гайдаров.

 Агресията на децата - проблем на възрастните
Агресията на децата - проблем на възрастните

Децата не получават в учебно заведение умения по какъв начин действително да поддържат връзка, по какъв начин да се показват, да развиват емпатия

" Обществото няма и не е имало, за жалост, в близкото минало ясна визия за това по какъв начин ще се развива в региона на морала , на отговорността на хората един към различен - ние нямаме обществени полезности. Обществото по никакъв метод и всички хора в него нямат пред себе си образецът, който да ги сплоти и да ги провежда и хората, които имат едно положително обществено държание, да бъдат подкрепени от обществото, да бъдат насърчавани, да бъдат давани и позитивните образци за достижения в области на общественото действие, които са от изгода за всички ", добави той.

" Вместо това ние виждаме непрестанно експанзия, принуждение, безнаказаност, безочливост, безсрамие и по този начин нататък - и когато обществото не реагира, когато то няма положителен лист , по този начин да се каже, какво би трябвало да вършат хората и какво обществото желае да вършат хората, по какъв начин то желае да наподобява, то тогава, както се споделя, всеки може да прави каквото си желае ", изясни Гайдаров.

 Румен Радев напомни, че спортът може да помогне за изкореняването на експанзията Обновена
Румен Радев напомни, че спортът може да помогне за изкореняването на експанзията

Държавата се отдръпна от финансирането на спорта, призна президентът

Професорът акцентира и голямата роля на просветителните институции за това децата да бъдат възпитавани в отговорно обществено държание и това би трябвало да бъде целенасочена държавна политика.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР