Протестиращите земеделци приемат поканата за среща на премиера Денков, която

...
Протестиращите земеделци приемат поканата за среща на премиера Денков, която
Коментари Харесай

Протестиращите земеделци приемат поканата за среща с премиера

Протестиращите земеделци одобряват поканата за среща на премиера Денков , която им бе отправена по-рано денем.

Това оповестиха от Българската земеделска камара БАК, сплотяваща 13 асоциации на аграрни производители, които започнаха ефикасни митинги в цялата страна.



За сектора от първостепенна значимост е бързото разрешаване на проблемите на земеделските производители и това би трябвало да става в изискванията на разговор и взаимни старания, прибавят от БАК.

" Земеделците имат цялостната поддръжка на държавното управление, настояванията им са обективни и се приготвят 7 законопроекта, 5 от тях ще бъдат показани през февруари и март ", съобщи Николай Денков.

Министерство на земеделието и храните към този момент работи по част от тези законопроекти .



Правителството ще договаря с Европейска комисия по настояванията на земеделците, част от настояванията се трансформират на европейско равнище. Подкрепяме производителите против опитите за цялостно освобождение на вноса на слънчогледово семе за България. Запазват се режимите от предходното съглашение със земеделците, в никакъв случай не е говорено с Украйна, че ще има смяна в този режим. За загубите на земеделските производители през 2023 подготвени сме да предложим банален механизъм за оценка на финансовите резултат и. Ако се контракти за подобен банален вид за разноски, за лихва, разход за семена, тор препарати, средствата ще се провиснал оптимално бързо след нотификация от Европейска комисия, това ще е единствено за стопанствата, които са на загуби за 2023 година ", уточни Денков.

Това се случи на фона на първия ден на безсрочния митинг на фермерите в България.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР