Протестиращите земеделски производители дават срок до 15:00 часа утре, за

...
Протестиращите земеделски производители дават срок до 15:00 часа утре, за
Коментари Харесай

Протестиращите земеделци дават срок до 15 ч. във вторник, за да бъдат изпълнени исканията им

Протестиращите аграрни производители дават период до 15:00 часа на следващия ден, с цел да бъдат изпълнени настояванията им, предава БНР. 

В противоположен случай ще блокират центъра на София с тежка техника във вечерните часове, а не от сутринта.

Това оповестиха довечера от инициативния комитет на протестиращите. 

Няма към този момент затворени от протестиращи пътни артерии в страната, оповестяват Министерство на вътрешните работи. В Русе е възобновено придвижването по Дунав мост. Без усложнения се минава и в Старозагорско сред пътния възел " Ягода " и Казанлък, както и при пътния възел " Петолъчката ".

Но: " Ако имаме някакви проблеми по пътя и стартират някакви безпричинни заяждания с сътрудници за трактори и по този начин нататък, затваряме отначало и това е ", каза един от уредниците на митинга на " Петолъчката " - Георги Радев.

Протестиращите аграрни производители може и да не блокират центъра на София на следващия ден, в случай че държавното управление извърши настояванията им в период до 15:00 часа следобяд.

 

Тази поръчка дадоха довечера Илия Проданов и Симеон Караколев от инициативния комитет на митинга. По думите им денем няма да има тежка техника на жълтите павета поради митинга на синдикатите, който стартира на обяд.

 

Трактори, рейсове и коли на протестиращи от цялата страна ще се събират от довечера и на следващия ден ще престояват на входа на София, на Ботевградско шосе, само че без да блокират придвижването, обясниха от инициативния комитет.

Симеон Караколев от Националната асоциация на овцевъдите и козевъдите.:  " Ще чакаме в действителност министър председателят учен Денков да излезе с вероятно угаждане на нашите претенции ".

Земеделските производители ще съгласуват протестните си дейности в Столичната община на следващия ден сутринта, а в случай че не бъдат изпълнени настояванията им, обсада на жълтите павета ще има най-рано във вторник вечерта.

От инициативния комитет обявиха, че настояванията са на целия отрасъл, а освен на зърнопроизводителите.  

Протестиращите земеделци упорстват да бъде спрян вносът от Украйна освен на пшеница, царевица, слънчоглед и рапица, само че и на мляко, месо и мед.

Искат също до 30 септември да получат цялостния размер на обезщетенията поради нарасналите разноски поради войната в Украйна и неотложно да бъде изплатена държавната помощ на тези, чийто площи са пропаднали изцяло.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР