Протестиращите земеделски производители дават срок до 15:00 часа утре, за

...
Протестиращите земеделски производители дават срок до 15:00 часа утре, за
Коментари Харесай

Протестиращите земеделци дават срок до 15 ч. във вторник, за да бъдат изпълнени исканията им

Протестиращите аграрни производители дават период до 15:00 часа на следващия ден, с цел да бъдат изпълнени настояванията им, предава БНР. 

В противоположен случай ще блокират центъра на София с тежка техника във вечерните часове, а не от сутринта.

Това оповестиха довечера от инициативния комитет на протестиращите. 

Няма към този момент затворени от протестиращи пътни артерии в страната, оповестяват Министерство на вътрешните работи. В Русе е възобновено придвижването по Дунав мост. Без усложнения се минава и в Старозагорско сред пътния възел " Ягода " и Казанлък, както и при пътния възел " Петолъчката ".

Но: " Ако имаме някакви проблеми по пътя и стартират някакви безпричинни заяждания с сътрудници за трактори и по този начин нататък, затваряме отначало и това е ", каза един от уредниците на митинга на " Петолъчката " - Георги Радев.

Протестиращите аграрни производители може и да не блокират центъра на София на следващия ден, в случай че държавното управление извърши настояванията им в период до 15:00 часа следобяд.

 

Тази поръчка дадоха довечера Илия Проданов и Симеон Караколев от инициативния комитет на митинга. По думите им денем няма да има тежка техника на
Всичко за Вашата сватба
жълтите павета поради митинга на синдикатите, който стартира на обяд.

 

Трактори, рейсове и коли на протестиращи от цялата страна ще се събират от довечера и на следващия ден ще престояват на входа на София, на Ботевградско шосе, само че без да блокират придвижването, обясниха от инициативния комитет.

Симеон Караколев от Националната асоциация на овцевъдите и козевъдите.:  " Ще чакаме в действителност министър председателят учен Денков да излезе с вероятно угаждане на нашите претенции ".

Земеделските производители ще съгласуват протестните си дейности в Столичната община на следващия ден сутринта, а в случай че не бъдат изпълнени настояванията им, обсада на жълтите павета ще има най-рано във вторник вечерта.

От инициативния комитет обявиха, че настояванията са на целия отрасъл, а освен на зърнопроизводителите.  

Протестиращите земеделци упорстват да бъде спрян вносът от Украйна освен на пшеница, царевица, слънчоглед и рапица, само че и на мляко, месо и мед.

Искат също до 30 септември да получат цялостния размер на обезщетенията поради нарасналите разноски поради войната в Украйна и неотложно да бъде изплатена държавната помощ на тези, чийто площи са пропаднали изцяло.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg