Протестиращите в Пловдивско фермери се отказаха да затварят АМ Тракия

...
Протестиращите в Пловдивско фермери се отказаха да затварят АМ Тракия
Коментари Харесай

Тракторите влязоха в Пловдив

Протестиращите в Пловдивско фермери се отхвърлиха да затварят Автомагистрала " Тракия ” в региона, само че трактори и тежка техника влязоха в града под тепетата. Колоната от 120 и машини мина около постройката на Пловдивския панаир. Целта беше да стигне до Държавна фирма " Земеделие ”.

Протестното шествие промени графика на градския превоз. Автобусите бяха пренасочени по обходни направления.

По-рано земеделците блокираха основния път Карлово-Пловдив. При кръговото кръстовище на село Труд бяха запалени бали със плява. Беше изсипано и прясно мляко като знак на заличаването на българското земеделие.

Сред протестиращите са зърнопроизводители, животновъди, зеленчукопроизводители, пчелари. Те настояват, че настояванията им не са политически. Настояват за законодателни промени, подкрепяне на бранша и ясни критерии при разпределение на средствата. Протестиращите се заканват да затворят Автомагистрала " Тракия ” в понеделник, в случай че довечера не се реализира съглашение с държавното управление.

" Тези трактори може да са скъпи, само че са взети на заем, а не с европейски средства. В момента работим на загуба, не можем да си плащаме заемите и скоро банките ще вземат машините ”, сподели зърнопроизводителят Петко Черкезов. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР