Протестиращите в Добруджа срещу НАТУРА 2000 не искат на насрочената

...
Протестиращите в Добруджа срещу НАТУРА 2000 не искат на насрочената
Коментари Харесай

Добруджанци не искат зелени активисти на срещата с премиера

Протестиращите в Добруджа против НАТУРА 2000 не желаят на плануваната за вторник среща с премиера Бойко Борисов да участват еколози и зелени деятели.

Отказваме да преговаряме компроментираните зелени деятели и специалисти, които сътвориха този проблем през годините. Защото те бяха повода да бъдем бити преди два дни. Разбрахме от премиера, че на срещата във Вторник са поканени тъкмо такива. Няма да дискутираме Интегрирания проект за ръководство с към този момент компрометираните му създатели и специалисти от ИБЕИ-БАН, СУ, зелени Неправителствени организации, както и Българско дружество за защита на птиците - към този момент показахме, че те не са мечтани в Добруджа и не се грижат за ползите на Добруджанци! Можем да приказваме единствено с представители на законно определеното Българското държавно управление във всеки един миг и ЕК, които с решенията си могат да разрешат казусът в Крайморска Добруджа.

Това показват от „ Да спасим Крайморска Добруджа “.

Ето и декларацията.

Становище на Гражданска самодейност "Да спасим Крайморска Добруджа "

Във връзка с извършената среща с Министър ръководителя Бойко Борисов и министри от Правителството на Република България, показваме следното:

Добруджанци благодарят на Министър-председателя господин Бойко Борисов за това, че прояви схващане към паниките и проблемите на хората и персонално се ангажира с тяхното бързо и умерено решение. Вярваме, че с неговата воля и поддръжка ще бъдат изпълнени всички обещания, дадени пред добруджанци!

Изразяваме и откровеното си отвращение, като елементарни хора от наглостта и безочието на зелени деятели, които се пробват в общественото пространство да изопачат и манипулират аргументите за нашият обективен митинг!

Както господин Бойко Борисов даде обещание:

1. Да се анулира Заповед № РД-526 от 21.07.2017г на Министъра на околната среда и водите. Очакваме да получим публично подписаната и обнародвана в Държавен вестник Заповед за отмяна;

2. Да се даде от Министерство на околната среда и водите карта, която включва: настояща карта на понто-сарматските степи 62C0 към 2017г., която да е наложена върху кадастралните карти към 2017г. и да включва Начина на трайно прилагане на всеки съответен парцел към 2017г. (в.dwg format - Autocad). Целта е кметовете да осведомят хората и всеки притежател да може да ревизира дали парцела му попада в очертанията на Защитена Зона "Комплекс Калиакра за местообитанията ". Да се даде лист със засегнатите парцели на жителите от трите общини.

3. Да се преразгледа Интегрирания проект за ръководство на трите Защитени зони "Комплекс Калиакра " за местообитанията, "Калиакра за птиците " и “Белите скали за птиците ", посредством който да бъдат предпазени гражданските права и парцелите на добруджанци. Да се предложат съответни обезщетения на засегнатите притежатели и да им се върнат платените от тях пари;

4. Тази Сряда на Министерски съвет да се реши казуса с достъпа до Болата и да се върне на Българево при съществуване на позитивна законодателна и екологична възможност;

5. Да се извърши ново картиране и снимане - инспекция от парцел на парцел в наличието на притежателите на земята и техни специалисти, за засвидетелствуване на истинността на данните на Зелените НПО;

6. По покана на българското държавно управление да пристигна еврокомисарят по околна среда, морско дело и риболовство господин Кармену Вела, който на място да се увери, че природата на Добруджа не е унищожена.

Добруджанци упорстват:

1. Да се одобри Общият Устройствен проект на Общините Шабла, Каварна и Балчик и по-късно да се дискутира въвеждането на Защитена зона "Комплекс Калиакра ", както и Интегриран проект за ръководството на трите предпазени зони в Крайморска Добруджа.

2. Да се дефинира ясно методологията на картиране на местообитанията на понто-сарматските степи 62C0. В момента няма изясненост и опорочените Зелени Неправителствени организации и специалисти настояват, че има местообитания където си изискат! Няма ясна преценка по кое време една тревичка в даден парцел съставлява хабитат!

3. Отказваме да преговаряме компроментираните зелени деятели и специалисти, които сътвориха този проблем през годините. Защото те бяха повода да бъдем бити преди два дни. Разбрахме от премиера, че на срещата във Вторник са поканени тъкмо такива. Няма да дискутираме Интегрирания проект за ръководство с към този момент компрометираните му създатели и специалисти от ИБЕИ-БАН, СУ, зелени Неправителствени организации, както и Българско дружество за защита на птиците - към този момент показахме, че те не са мечтани в Добруджа и не се грижат за ползите на Добруджанци! Можем да приказваме единствено с представители на законно определеното Българското държавно управление във всеки един миг и ЕК, които с решенията си могат да разрешат казусът в Крайморска Добруджа.

4. Незабавно уволняване на обвързваните със Зелени Неправителствени организации чиновници на ИБЕИ-БАН - Росен Цонев, Чавдар Гусев и Павел Зехтинджиев, които освен, че през годините са картирали неправилно, само че и с последващото картиране през 2011-13г. са удостоверили още веднъж неверните данни, без да отразят данните за метода на трайно прилагане на парцелите, кадастралните карти и без да обходят ВСИЧКИ парцели и действително да снимат наличните местообитания в наличие на притежателите им.

5. Истината е, че Министерство на околната среда и водите съзнателно работи с Росен Цонев, Чавдар Гусев и Павел Зехтинджиев и защитавайки ползите на Зелените Неправителствени организации и водено от страха от митинги на жълтите павета ги оставя ЕДИНСТВЕНО ТЕ да работят по данните на Защитените зони в Крайморска Добруджа! Правителството ТРЯБВА да скъса "пъпната шнур " сред тези специалисти на ИБЕИ-БАН и Зелените Неправителствени организации, които работят против БЪЛГАРИЯ, получават милиони от взаимни екологични планове със Зелените Неправителствени организации.

Апелираме към Главния прокурор господин Сотир Цацаров да се самосезира и да направи следствие за съществуване на координирана съгласуваност на дейностите на тези специалисти със Зелените Неправителствени организации и да стане ясно на българските жители за съществуването на проведена група за манипулиране на научни данни за облагодетелстване на Зелени Неправителствени организации, посредством приемане на милиони от "екологични планове " за запазване на типове в Защитените зони.

Порочната връзка е: Зелени Неправителствени организации подават неверни данни - държавните чиновници ги "верифицират " - Зелени Неправителствени организации подават сигнали за нарушаване - държавните чиновници основават план - аплайват Зелени Неправителствени организации - Зелени Неправителствени организации наемат държавните чиновници да работят по плановете им.

Така парите не стигат в никакъв случай до засегнатите от тези неверни данни български жители - действителни притежатели и пострадали от тази машинация. Ето ги и екологичните специалисти, които предадоха и продадоха българския народ!

Последователно от ляво надясно: Росен Цонев, Чавдар Гусев, Ирина Матеева и Павел Зехтинджиев.

Уволнете ги неотложно и спрете присъединяване им в държавни планове, изпълнявани от Зелени Неправителствени организации!

Правителството очевидно не схваща, че с цел да угоди на ползите на няколко зелени деятели, които злепоставят българската страна в Брюксел, прави геноцид върху българския народ и неговите ползи за развиване на съвременна България. Под диктата на зелената мафия хората остават без опция да изкарват приходи от личните си земи и лов на риба. Кой ще ни върне платените пари и ще ни обезщети за вашите безмилостни решения? Поставяте хората на колене и ни натрапвате още веднъж Зелените Неправителствени организации!



Под диктата на шепа хора от жълтите павета в София, които за всичко блокират Орлов мост в отбрана ползите си за приемане на милиони евро от европейски екологични планове, вие предадохте нас, жителите на Крайморска Добруджа и ни обрекохте на бедност и цялостна липса на опция да защитим правата си по Конституция. Българският народ няма да ви елементарни това национално изменничество! 
Предадете ли добруджанци, предавате всички българи!

От

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА "ДА СПАСИМ КРАЙМОРСКА ДОБРУДЖА "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР