Протестиращите в Благоевград обявиха гражданско неподчинение, обявявайки, че няма да

...
Протестиращите в Благоевград обявиха гражданско неподчинение, обявявайки, че няма да
Коментари Харесай

Полицията в Благоевград обяви операции по възстановяване на обществения ред

Протестиращите в Благоевград оповестиха гражданско непокорство, обявявайки, че няма да освободят основен път Е-79 до момента в който държавното управление не подаде оставка, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Над четири часа продължава блокадата на основен път Е-79 на изхода на Благоевград в местността " Полигона " на протестиращите против цената на горивата, цената на гражданската отговорност и налога на автомобила. По-рано на Е-79 звучаха патриотични и национални песни, виха се хора. Прелетя и военно-транспортен хеликоптер.

От регионалната дирекция на полицията оповестиха, че заради неспособност на уредника на митинга, провеждащ се през днешния ден на ПП1 Е-79 в региона на гр.Благоевград, да управлява протестиращите ще бъдат извършени интервенции по възобновяване на обществевния ред.

Протестиращите пропущат единствено коли за спешна помощ, коли, в които има дребни деца и бременни дами.

Главният път е блокиран, както и обхода - третостепенния път през квартал Струмско-Долно Церово и Железница.

Югозападна България е тотално парализирана.

На входа на Благоевград по Е-79 от Кресненското дефиле колоните чакащи коли са километрични.

Трафикът от Гърция към България и назад безусловно няма от кое място да мине.

Единствената опция е Дупница – Самоков – Белово – Юндола – Банско – Гоце Делчев. На Банско обаче също има обсада. Километрична е колоната от коли на входа за Симитли откъм Банско. Може да се мине през Елешница – Гоце Делчев.

Вариантът да се за обиколи благоевградската обсада е през Македония: Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лесичково – Делчево – Кочани – Велес – Гевгелия, където има излаз за Гърция и през Струмица се влиза в Петрич. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР