Протестиращите срещу задължителните ваксини срещу COVID-19 не се подчиниха на

...
Протестиращите срещу задължителните ваксини срещу COVID-19 не се подчиниха на
Коментари Харесай

Протестите в Канада: Столицата остава в извънредно положение и е под блокада

Протестиращите против наложителните ваксини против COVID-19 не се подчиниха на апелите на държавното управление да прекратят 10-дневната окупация на канадската столица . Ден по-рано кметът на Отава разгласи изключително състояние и даде обещание " да си върне града ".

Повече от 10 дни протестиращи водачи на камиони са парализирали канадската столица, а митингът им е наименуван " Конвой на свободата " . Той стартира като придвижване против въведеното от канадските управляващи условие за имунизация на преминаващите границата със Съединени американски щати водачи на камиони, само че прерасна в по-широка демонстрация на неодобрение срещу публичните здравни ограничения и държавното управление на премиера Джъстин Трюдо.
 Канада митинги БГНЕС
Полицията в Отава дефинира митинга като " блокада " на града , където стотици камиони и коли са блокирали централните елементи. Срещу протестиращите беше подаден цивилен групов иск поради непрестанното свирене с клаксони и нарушаването на ежедневния живот.
Но в понеделник сутринта крайният период от 10:00 ч., посочен в груповия иск, който изискваше от протестиращите да изоставен по лично предпочитание или да бъдат санкционирани с близо 10 млн. канадски $ (7,9 млн. щатски долара), отмина, без да има признаци, че митингът скоро ще завърши. Дори откакто арбитър от Онтарио утвърди настояването на групата за правосъдна заповед за преустановяване на сигналите, митингът продължи.

 Канада митинги БГНЕС

Десетки огромни камиони, фургони и пикапи останаха паркирани пред Парламентарния рид и околните улици, а протестиращите не посочваха признаци, че считат да изоставен. Маси за безвъзмездна храна и питиета, пункт за разпределяне на дърва за огрев и друга инфраструктура им оказват помощ да останат на място. Въпреки студа, множеството от протестиращите изглеждаха в положително въодушевление, а доста от тях споделиха, че са там " от обич ".

 Канада митинги БГНЕС
Много предприятия в централната част на града останаха затворени , като притежателите им избраха не работят, в сравнение с да рискуват конфликти с протестиращите, които постоянно отхвърлят да носят маски на закрито. Но измежду локалните поданици нараства и гневът от неуспеха на полицията и градските управляващи да разпилян митинга, на фона на известията, че водачите на камиони и техните поддръжници са тормозили или заплашвали локалните поданици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР