Протестиращите срещу задължителната ваксинация на шофьорите на камиони, преминаващи границата

...
Протестиращите срещу задължителната ваксинация на шофьорите на камиони, преминаващи границата
Коментари Харесай

След Конвоя на свободата: Хаос в Отава заради многохиляден протест

Протестиращите против наложителната имунизация на водачите на камиони, преминаващи границата сред Съединени американски щати и Канада, блокираха придвижването в канадската столица за следващ ден

Хиляди стачкуващи се причислиха към по този начин наречения " Конвой на свободата " в Отава. Полицията оповестява, че проверява изказвания за противозаконни дейности на някои стачкуващи, в това число появяването на флагове със свастика.

Министърът на защитата Анита Ананд съобщи, че дейностите на някои протестиращи са били " повече от неоправдателни ".

Vancouver. Kanada

World Wide Rally For Freedom 6.0

22.01.2022 pic.twitter.com/6e3FOFLYEZ
— kembang_asem (@kembang_asem) January 23, 2022

Началникът на Генералния щаб на защитата на Канада военачалник Уейн Ейър също насочи нападки против някои от стачкуващите, като съобщи, че е бил " погнусен " от фрагментите на жена, която танцува гола върху паметника на Незнайния боец.

Полицията в Отава заяви в обява в Twitter, че сега се водят " няколко " следствия за " опозоряване " на редица монументи в столицата, както и за " заплашително/незаконно/заплашително държание към полицаи/градски чиновници и други лица и разваляне на публичен превоз ".

welcome in our world.......#fringeminority #Trudeau #Trucker #Kanada https://t.co/leJcKIICj0
— descueve (@iloveleak) January 30, 2022

Шофьорите в Канада им писна от имунизациите и излязоха на митинг
Стотици американски водачи дойдоха с камионите си в канадската столица Отава като част от така наречен Конвой на свободата, с цел да се включително..
Прочети повече
На други места в града водачи на камиони блокираха улиците към постройката на канадския парламент, а кметът на Отава Джим Уотсън съобщи, че някои от протестиращите са тормозили личния състав на кухня за небогати с искане за безвъзмездна храна, откакто заведенията за хранене са ги отхвърлили поради отхвърли им да съблюдават условията да поставят маски на закрито.

Премиерът Джъстин Трюдо и фамилията му също бяха принудени да изоставен домовете си в Отава заради съображения за сигурност.

Около 90% от 120 000 канадски трансгранични водачи на камиони към този момент са имунизирани, което е доста над междинното за страната равнище от 79%, само че стачкуващите дадоха обещание да продължат митингите си, до момента в който наложителната имунизация не бъде отстранена. По време на изявление по-рано тази седмица Трюдо назова протестиращите тираджии " малко маргинално малцинство ".

30.1.22 Canada #Kanada #FreedomConvoy2022
Justin Trudeau #Ottawa https://t.co/LqmzuYOCQK
— newsfhg:: wissen, was zählt:: news and comments (@1000news_de) January 30, 2022

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР