Протестиращите срещу плана за управление на Пирин са пред БНБ

...
Протестиращите срещу плана за управление на Пирин са пред БНБ
Коментари Харесай

Протестиращите срещу плана за управление на Пирин са пред БНБ и НС

Протестиращите против проекта за ръководство на Пирин са пред Българска народна банка в столицата. Първоначално плануваният пред Министерския съвет митинг е изместен, протестиращи оповестяват, че там има полицейска обсада с частични заграждения.

В момента придвижването е блокирано от постройката на Българската национална банка до Народното събрание. Следващият четвъртък още веднъж ще има митинги, оповестява БНР.

Българската асоциация за различен туризъм упорства да бъде анулирано държавното решение за промени в настоящия План за ръководство на Национален парк " Пирин ", да бъде предоставено на министъра на околната среда и водите да приготви изменение в Плана, като се даде опция за строителство на втора кабинкова линия.

Участниците в митинга разясняват, че: " Това е митинг, проведен от жители. Предполагам, че ще има постоянен митинг, който се провежда от " За да остане природа в България ", в четвъртък, който допускам, че ще е по-многолюден и във всички градове. Ще не престават митингите, до момента в който не се анулира решението на Министерския съвет.

Едно е чисто екологичното нарушаване. Това че е народен парк, го прави доста по-различен от всеки един местен и районен проблем. Другото е, че методът, по който беше основана тази обстановка - с решение сред празниците и с административни хватки. " /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР