Протестиращите срещу пенсионната реформа в Париж превзеха Триумфалната арка. За

...
Протестиращите срещу пенсионната реформа в Париж превзеха Триумфалната арка. За
Коментари Харесай

Протестиращите срещу пенсионната реформа превзеха Триумфалната арка

Протестиращите против пенсионната промяна в Париж превзеха Триумфалната арка . За това оповестява организация Ройтерс.

Профсъюзите на Франция ще продължат да се борят против плануваното повишение на законовата възраст за пенсиониране от 62 на 64 години . Срещата им премиера Елизабет Борне не съумя да постави завършек на митингите, продължаващи с месеци.

Органите на реда използваха сълзотворен газ

Активисти на CGT закачиха транспарант с надпис „ 64, не е “ на върха на Триумфалната арка в столицата. За през днешния ден е планувано ново огромно шествие по улиците на Париж . То ще продължи към час и още веднъж ще блокира града.

Разговорите в сряда (5 април) в действителност са първата среща сред държавното управление на президента Еманюел Макрон и шефовете на профсъюзни от началото на митингите, които започнаха в средата на януари и не стихват.

Напрежението ескалира с вливането на радикални групи в редиците на недоволните от пенсионната система французи

Профсъюзните водачи бяха единни в мнението си, че срещата е била цялостен неуспех. Правителството е повторило концепцията си, че възрастта за пенсиониране би трябвало да се увеличи с две години , с цел да се балансира бюджета през идващите години. Синдикатите обаче са безапелационни, че парите могат да бъдат открити от другаде.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР