Протестиращите срещу избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за

...
Протестиращите срещу избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за
Коментари Харесай

Черни знамена срещу Валери Сименов, автопротест блокира Орлов мост

Протестиращите против избора на водача на НФСБ Валери Симеонов за зам.-председател на Народното събрание блокираха Орлов мост в центъра на София тази малко преди 19 часа.
Автошествието потегли от Народното събрание, където първо се събраха недоволните майки на деца с увреждания от съдружие " Системата ни убива ". Крайната точка на митинга ще бъде 4-ти км, където също се чака придвижването да бъде блокирано.

Протестиращите развяват черни флагове, а колите са със стикери " Системата ни убива ". Колоната се охранява от полицейски коли.

Майките упорстват за незабавна оставка на Симеонов и на всички 118 народни представители, подкрепили назначението му на поста, в това число и на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. След като преди година те извоюваха с митинги неговата оставка като вицепремиер поради репликата, че са " кресливи дами " с " сякаш заболели деца ", в този момент не желаят да го позволен още веднъж на един от най-високите постове в страната.

" Обидата отминалост няма ", съобщи една от протестиращите.

" Недостоен е да бъде каквото и да е в политиката в България ", добави друга жена.

По-рано през днешния ден обаче се състоя контрапротест в отбрана на депутата. Търговци на горива, производители на домашна ракия и организации за здравословното хранене на деца акцентираха, че той се бори с монополите и акцентираха негови заслуги като оградата по границата с Турция и тишината в курортите.-->

" Защо да си подава в този момент оставката? Не виждам какъв е смисълът и каква е повода. Това е решение на Народното събрание, откакто е решение на Народното събрание, тук към този момент става директна интервенция в работата на една демократична страна и на Народното събрание ", съобщи Иван Дойчев от Национална организация на здравословно хранене на децата.

Самият Валери Симеонов съобщи, че настояването на майките е интервенция в парламентарната народна власт, тъй като правото на " Обединени патриоти " да имат зам.-председател на Народно събрание е неоспоримо, а точно той е бил препоръчан и определен за подобен от сътрудниците си. По думите му митингът е политически.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР