Протестиращите служители на “Лукойл Нефтохим имат основания да се притесняват

...
Протестиращите служители на “Лукойл Нефтохим имат основания да се притесняват
Коментари Харесай

Пламен Димитров: “Булгартрансгаз” няма да фалира дори “Газпром” да не плаща таксата

Протестиращите чиновници на “Лукойл Нефтохим ” имат учредения да се тормозят за работните си места. Това съобщи в предаването “Офанзива с Любо Огнянов ” по Nova News президентът на КНСБ Пламен Димитров.

„ Протестиращите нефтохимици не са наши синдикални членове, само че съм сигурен, че хората имат своите учредения да се тревожат за работните си места, въпреки че, даже и при режим без дерогация, рафинерията ще продължи да работи. В по-дългосрочен проект, мисля че работните им места са предпазени ”, съобщи Димитров.

 Ще получаваме назад по 73 ст. на литър гориво Снимки: БГНЕС

Димитров акцентира, че бензинът и дизелът е трябвало да се предлага на българските консуматори на по-ниски цени поради дерогацията.

“Не сме сигурни, че сме употребили тази отстъпка. Бензинът и дизелът трябваше да бъде по-евтин за българите поради дерогацията. Очевидно „ Лукойл ” печели повече в сравнение с би трябвало, сподели той. Смисълът на дерогацията беше по тази причина, че сме най-бедни в Европа ”, добави Димитров. Той акцентира, че няма заплаха за декапитализиране на „ Булгартрансгаз ”.

 Топлоелектрическа централа Снимка: БГНЕС

За въглищните централи, Димитров уточни, че има изясненост, че въглищата ще понижават с годините.

„ Ако стигнат до 200 евро, това е убийствено. Не мисля, че друга заместваща мощ има късмет да подсигурява енергийната сигурност на България, с изключение на нуклеарната. Седми блок на АЕЦ „ Козлодуй ” ще бъде издигнат сред 2033-34 година Какво ще вършим до тогава, нямам отговор ”, сподели Димитров.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР