Протестиращите с искане за оставката на кабинета Борисов 3 и

...
Протестиращите с искане за оставката на кабинета Борисов 3 и
Коментари Харесай

Протестът в София: Борисов вече е минало

Протестиращите с искане за оставката на кабинета Борисов 3 и основния прокурор Иван Гешев нощес още веднъж блокираха столичния Орлов мост за към 2 часа, съобщи Българското национално радио.

Към 23 ч. придвижването беше освободено, след къс диалог сред присъстващите и представители на полицията.

По-рано кола за спешна помощ, евентуално извикана от протестиращите, оказа помощ на жена във забележима бременност на спирката. След това дамата напусна региона.

Антиправителствената проява на пл. " Независимост " мина умерено. Отново бяха прожектирани политически изявления на стената на президентството.

Организаторите на антиправителствение митинги от т. н. " отровно трио " оповестиха, че са избрали 22 септември - Денят на българската самостоятелност, за трета част на така наречен " Велико национално въстание ".

Адв. Иван Хаджигенов разгласи за какво е определена тази дата: " За нас Борисов е не просто деспот, не просто зло. Борисов е предишното, към този момент предишното. Именно поради това на 22-ри септември ще чуете петте целта, които съгласно нас, са нужни за излаз на България от тази клоака, в която ни завлече ръководството на Борисов ".

Арман Бабикян добави, че договаряния с Борисов няма да бъдат водени.

" Може би е осъзнал, че на площадите на България не е мафията, а са жителите! Длъжни сме да дадем прецизен и явен отговор - договаряния с Бойко Борисов няма да има. От него се желае да подаде оставка и по-късно да се насрочат парламентарни избори. Това считаме, че е законният метод за развръзка на рецесията в България. Тогава ще има не договаряния, а диалози и то с българския народ ".

ПР-експертът изиска и пояснение за анекс към контракта с Газпром за тъй наречените " остарял газопровод ", който минава през Молдова и Украйна:

" Незнайно за какво има анекс и този контракт тихомълком е поправен, остарелия контракт, и сме се отказали да получаваме 90 на 100 от таксата, т.е. към 150 милиона $ годишно ".

Проф. Велислав Минеков попита Борисов какво е отношението му към основния прокурор Иван Гешев:

" Продължаваме да чакаме отговор на поставените от нас въпроси за какво той е единственият основен прокурор, пребиваващ в покоите на резиденция " Бояна " -Дом №5 ".

Минеков изиска пояснение от премиера и какъв брой са цивилните потърпевши в, по думите му, " кървавия втори септември " - първото тъй наречените " Велико национално въстание ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР