Протестиращите румънски фермери се обърнаха към Брюксел с искане за

...
Протестиращите румънски фермери се обърнаха към Брюксел с искане за
Коментари Харесай

Протестиращите румънски фермери поискаха подкрепа от Брюксел за вноса на земеделски продукти от Украйна

Протестиращите румънски фермери се обърнаха към Брюксел с искане за поддръжка по отношение на търговията със аграрни артикули от Украйна. В документ, изпратен до европейските институции и румънските управляващи и представен от Аджерпрес, те оферират до 30 април тази година да бъде основана и приложена европейска система, която да подсигурява, че дестинацията за всички колета украински селскостопански артикули е разпозната преди влизане в Европейски Съюз, че пратките са претеглени при влизане и излизане и че са въведени в системата, където са транспарантно налични когато и да е за всяко заинтригувано лице. Целта на желаната мярка е да се подсигурява, че украинските артикули доближават съответните си дестинации и не се отклоняват по пътя си.

Земеделците упорстват и да бъдат въведени прагове за импорт за всяка селскостопанска стока от Украйна, която е предмет на търговия. " Всички артикули, импортирани над избрания предел, би трябвало да бъдат изнесени отвън Европейски Съюз и затова утвърдени за пренос в границите на Европейски Съюз, съпроводени с електронни пломби, проследявани в действително време от GPS, без отклонения от маршрута или неоправдани прекъсвания ", показват фермерите в писмото.

Те желаят и опция за автоматизирано активиране на защитната уговорка на национално равнище при положение на нарушавания на използваното законодателство от страна на притежателите и превозвачите на селскостопански артикули от територията на която и да е страна членка.

" Молим ви да предприемете всички вероятни стъпки дружно, да настоявате и да поемате обща отговорност в полемиките с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, със заместник-председателя Валдис Домбровскис, с комисаря по земеделието Януш Войчеховски и министрите на земеделието на страните членки за решение на главните проблеми, в това число този, поради който има митинг ", се споделя в документа. Недоволните допълват, че в противоположен случай ще засилят митингите както в Румъния, по този начин и в други страни членки на Европейски Съюз.

" Следващата стъпка е недоволните фермери от множеството страни членки на Европейски Съюз да се задействат и да блокират активността в Брюксел ", прецизират те в позицията си.

Документът е подписан от Алианса за земеделие и съдействие (AAC) - организация с национално посланичество, в която влизат Националната федерация Про Агро (Pro Agro), Лигата на асоциациите на земеделските производители в Румъния (LAPAR), Националният браншови съюз на кооперациите в бранша на зеленчуците (UNCSV) и Асоциацията Форца Фермиерилор (AFF).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР