Протестиращите пред Съдената палата в родния град на Желяз Андреев

...
Протестиращите пред Съдената палата в родния град на Желяз Андреев
Коментари Харесай

Българийо, Не Погребвай Живи Децата Си! Протести В Цяла България В Защита На Желяз Андреев!

Протестиращите пред Съдената палата в родния град на Желяз Андреев - Добрич, сложиха баджове с надпис " Аз съм Желяз " и издигнаха плакати " Желяз е почтен " и " Българийо, не погребвай живи деца ".

Очаквам огромна съпричастност от хората, които са тук със сърцата и душите си, съобщи майката на младежа Мариела Денчева.

В отговор на въпрос от публицисти дамата сподели, че инициираните от Министерството на външните работи съвещания с държавното управление на Съединени американски щати към случая с Желяз са обнадеждаващи и това демонстрира, че страната заема позиция.

На митинга бе прочетено откритото писмо от преподаватели на Желяз Андреев в Софийския университет " Свети Климент Охридски ", където той е приключил културология.

На митинга се изви опашка от хора, които поддържаха подписка до премиера, до ръководителя на Народното събрание, до министъра на правораздаването и други институции под наслова " Да спре екстрадицията! Искаме правдивост за българските жители, съответен и самостоятелен от международните сили съд ".

В знак на поддръжка артисти от хор " Добруджански звуци ", в който пее и майката на Желяз, извършиха " Многая лета ". Пред Съдебната палата танцьори в национални носии поведоха събралото се голям брой на протестно хоро

29-годишният Желяз Андреев е работел с още българи в софийския офис на записаната в Маями компания AW-Tronics. Компанията обаче е търгувала със артикули с допустима двойна приложимост със Сирия и в частност - самолетни елементи за авиолиниите Syrian Air. Американската прокуратура твърди, че компанията е подавала неистинна информация на федерални организации за да прикрие покупко-продажбите със Syrian Air, а тримата шефове са " насърчавали чиновниците си, които умишлено са продавали неразрешени артикули на сирийските авиолинии ". Те от своя страна са съучастници на режима на президента Башар Асад, считат обвинителите зад Океана.

По-рано през днешния ден стана ясно, че американското отделение на Интерпол е поискало краткотрайно задържане на още 4-ма български жители - двама мъже и две дами.

Основанията за това са същите, поради които в ареста за няколко дни беше Желяз Андреев - нарушеване на ембаргото, наложено от Съединените щати на Сирия.

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че към този момент няма да желае задържането на четиримата под стража. Няма да бъде протестирано и решението на съда в Добрич, който пусна на независимост против подписка Желяз Андреев.

Министерството на правораздаването пък изпрати покана до Департамента за правораздаване на Съединени американски щати с молба за осъществяване на незабавни двустранни съвещания за разрешаване на случая.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР