Протестиращите от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София

...
Протестиращите от Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) – София
Коментари Харесай

Работещите в Спешния център в София прекратиха обявената гладна стачка

Протестиращите от Центъра за незабавна здравна помощ (ЦСМП) – София одобриха да прекратят оповестената гладна стачка . Това е станало след среща сред управлението на профсъюз „ Защита “ и представители на управлението на центъра. 

На срещата са участвали ръководителят на профсъюз „ Защита “ Красимир Митов, доктор Георги Гелев от управлението на ЦСМП-София и гладуващите водачи Валери Кузманов и Владимир Николов.

„ В развой сме на основаване на фонд „ Обществено здраве “, който ще финансира стратегии за профилактика “, сподели още той.

Разговорите сред тях са траяли повече от два часа и половина, като двете страни в разногласието са се споразумели „ за възобновяване на обществения разговор и за съдействие за по-добро бъдеще за опазването на здравето “.

Следващата среща сред профсъюз „ Защита “ и управлението на ЦСМП-София ще бъде в петък – 12 януари, от 14 ч. На нея ще се дискутират въпроси, свързани с трудовите връзки.

Според него държавната интервенция в опазването на здравето води до недостиг на някои медицински услуги

„ Настоявахме за възобновяване на обществения разговор и за взаимното почитание и ценене на ползите, защото съществуваше действителна заплаха да се стигне до повишаване на напрежението и разгръщане на гладната стачка в народен мащаб “, показват от профсъюз „ Защита “. 

От синдиката прибавят, че по всички останали претенции – нарастване на възнагражденията с 20% за 2024 година, смяната на категорията на труда на първа категория, увеличение на размера на средствата, предоставяни за безвъзмездна храна, възстановяване на изискванията на труд за работещите в незабавните центрове, продължава да се търси разговор с Министерството на здравеопазването.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР